Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Έκθεση γλυπτικής Μανώλη Τζομπανάκη


Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009 ώρα 19:00, στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, η αναδρομική έκθεση γλυπτών και σχεδίων του Μανόλη Τζομπανάκη.

Η έκθεση αυτή, με γενικό τίτλο Μανόλης Τζομπανάκης, Γλυπτά και Σχέδια 1963 - 2008 που θα διαρκέσει μέχρι 15 Μαΐου 2009, αποτελεί μια ακόμη στήριξη και προβολή, από τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, των σύγχρονων εικαστικών αντιλήψεων στη χώρα μας. Η παρουσίαση των έργων του Μανόλη Τζομπανάκη, συμβάλει στην προβολή της νεοελληνικής γλυπτικής και μας δίνει τη δυνατότητα να έλθουμε σε επαφή με το έργο ενός από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες γλύπτες. Ταυτόχρονα, όμως, προσφέρει αναμφίβολα πολύτιμη βοήθεια τόσο στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όσο και γενικότερα στην ιστορία της εξέλιξης της σύγχρονης Ελληνικής εικαστικής δημιουργίας.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων τιμώντας τη σημαντική προσφορά του Μανόλη Τζομπανάκη στη νεοελληνική γλυπτική, οργάνωσε αυτή την αναδρομική έκθεση με έργα του άξιου αυτού Κρητικού καλλιτέχνη και σημαντικού εκπροσώπου της ελληνικής τέχνης σε διεθνή κλίμακα. Επί πολλές δεκαετίες ο Μανόλης Τζομπανάκης ζει και εργάζεται στη Ρώμη , μοιράζοντας το χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Στην έκθεση παρουσιάζονται γλυπτά και σχέδια του καλλιτέχνη που καλύπτουν μια περίοδο 45 ετών δημιουργίας. Η έκθεση υποστηρίζεται από μια ακόμη πολυτελή δίγλωσση (ελληνικά - αγγλικά) έκδοση 140 σελίδων της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων.

Επιμέλεια έκθεσης: Θοδωρής Καλούμενος - Μανόλης Τζομπανάκης

Διάρκεια έκθεσης: 16 Μαρτίου - 15 Μαΐου 2009

Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η

Ώρες επισκέψεως: Τρίτη - Σάββατο: 10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00, Κυριακή: 10:00 - 14:00, Δευτέρα: Κλειστά