Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Αντιπολεμικό διήμερο


 

Πρόκειται για ένα διήμερο αφιερωμένο στον Αλέξη Γρηγορόπουλο και του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν στον λογαριασμό της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Σε  συνέντευξη Τύπου για το αντιπολεμικό διήμερο, ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Σπύρος Μπαλής ανέφερε ότι "η Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει το 8ο αντιπολεμικό διήμερο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Μαρτίου στο παλιό Τελωνείο των Χανίων". Ο ίδιος σημείωσε ότι "την περίοδο που γίνεται το αντιπολεμικό διήμερο βρισκόμαστε στο φόντο μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η οποία ήδη έχει πλήξει τις περισσότερες από τις ανεπτυγμένες χώρες αλλά και την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Πιστεύουμε ότι θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις ζωές μας αλλά πολύ περισσότερο το εργασιακό μας μέλλον και τη διαβίωσή μας σ'' αυτό η οποία προβλέπεται αρκετά αβέβαιη". Επιπλέον ο κ. Μπάλης επεσήμανε ότι "όλα αυτά τα κοινωνικά αδιέξοδα και προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί βάσει της κρίσης και πολύ περισσότερο η κρατική δολοφονία, η οποία έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη, οδήγησαν σε αυτήν την τεράστια κοινωνική έκρηξη που συμμετείχαν τα περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας όπως μαθητές, φοιτητές αλλά και εργαζόμενοι". Παράλληλα ο κ. Μπάλης υπογράμμισε ότι "φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, με τη βάση της Σούδας, η οποία υπάρχει στα Χανιά και αν αναφέρουμε και τον πόλεμο τον οποίο έκανε το Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης για ιμπεριαλιστικούς κυρίως σκοπούς, πιστεύουμε ότι έχει σημαντικό ρόλο ένα αντιπολεμικό διήμερο το οποίο διοργανώνουμε και γι'' αυτό καλούμε όλους τους πολίτες των Χανίων να συμμετέχουν". Εξάλλου ο ίδιος τόνισε ότι "τα έσοδα από το αντιπολεμικό διήμερο θα διατεθούν στον λογαριασμό της Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία δέχτηκε δολοφονική επίθεση από την εργοδοσία λόγω των συνδικαλιστικών της δράσεων και επειδή πάλευε για τα δικαιώματά της". Από την πλευρά της η φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μαρία Αλπά δήλωσε ότι "για μία ακόμη φορά η Ενωτική Πρωτοβουλία διοργανώνει το αντιπολεμικό της διήμερο το οποίο θα έχει μία γενική είσοδο της τάξεως των 7 ευρώ όχι για κάποιους δικούς μας σκοπούς αλλά για να διατεθούν στον λογαριασμό της Κωνσταντίνας Κούνεβα αλλά και για να εξασφαλιστεί η πολιτική και η οικονομική ανεξαρτησία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας καθώς δεν υπάρχει κάποιος χορηγός για την εκδήλωση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στη συνέχεια η ίδια ανέφερε αναλυτικά το πρόγραμμα του 8ου Αντιπολεμικού Διημέρου, το οποίο έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

20 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • 5 μ.μ.: Προβολή ταινίας
  • 6 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα: «Πόλεμος και εσωτερικός εχθρός (Παλαιστίνη και εργοδοτική τρομοκρατία)». Ομιλητές: Παύλος Αντωνόπουλος: μέλος Ελληνικής αποστολής αλληλεγγύης στη Γάζα, μέλος ΔΣ Ε'' ΕΛΜΕ Αθήνας, Νίκος Χαραλαμπόπουλος: Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση.
  • 9 μ.μ.: Συναυλία: Χαλικούτηδες - Χαΐνηδες. ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ
  • 5 μ.μ.: Προβολή ταινίας
  • 6 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα: «Κρίση, εξέγερση του Δεκέμβρη και τα κινήματα του μέλλοντος». Ομιλητές: Βασίλης Τσιράκης: συγγραφέας, μέλος Ελληνικής αποστολής στο Συνέδριο του NPA, Άρης Χατζηστεφάνου: δημοσιογράφος ΣΚΑΪ (InfoWar), Βασίλης Αντωνόπουλος: μέλος

Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων Αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα, μέλος Σωματείου Βιβλίου - Χάρτου Αθήνας.

  • 9 μ.μ.: Συναυλία: μαθητικά συγκροτήματα - Playgrounded - Maraveyas ilegal