Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Όπερα του J.P. Rameau "Dardanus" , στο ΚΑΜ


ΚΑΜ

Όπερα του J.P. Rameau "Dardanus"

1/4/2009 - 10/9/2009

Μεγάλο Αρσενάλι

 

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Όπερας και ο Σύνδεσμος για τη Διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη, οργανώνουν τη μουσική προετοιμασία της όπερας του J.P. Rameau Dardanus από 3 έως 10 Απριλίου 2009 στους χώρους του ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι, Παλιό Λιμάνι Χανίων).

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η παραγωγή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Όπερας, L''Enfant et les Sortilèges στα Χανιά τον Νοέμβριο του 2006, πραγματοποιείται ακόμα ένα project στην πόλη. Πρόκειται για την όπερα του J.P. Rameau Dardanus και συγκεκριμένα για τη δεύτερη version της. Το project θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικά στάδια και στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο στάδιο θα γίνει στην πόλη των Χανίων.

 

Πιο συγκεκριμένα, κατά το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά μέρος της μουσικής προετοιμασίας των συντελεστών της παραγωγής, η οποία θα συνοδεύεται από ανοικτές πρόβες και τρεις διαλέξεις πάνω στη μουσική baroque και την Ιστορία Τέχνης. Το cast της παραγωγής είναι διεθνές και έχει επιλεγεί μετά από ακροάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Όπερας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Μουσικός διευθυντής του project είναι ο Raphael Pichon και τσέμπαλο θα παίξουν οι Sebastien Daucé και Arnaud de Pasquale, όλοι τους γνωστοί στο εξωτερικό στον χώρο της μουσικής baroque.

 

Οι διαλέξεις θα γίνουν από τους Κωνσταντίνο Β. Πρώιμο (Ιστορία Τέχνης) και Δημήτριο Κούντουρα (μουσική baroque), νέους και καταξιωμένους στον χώρο τους επιστήμονες. Όλες οι διαλέξεις θα ξεκινήσουν στις 19.30:

 

1. Μυθολογία, Ουμανισμός και Μουσική- Δημήτριος Κούντουρας, Τρίτη 7 Απριλίου

2. Musica Speculativa- Δημήτριος Κούντουρας, Τετάρτη 8 Απριλίου

3. Πίστη και παραφροσύνη. Μια φιλοσοφική ερμηνεία του φωτός στο έργο του Rembrandt του 1635, «Ο άγγελος σταματά τον Αβραάμ που ετοιμάζεται να θυσιάσει τον Ισαάκ στον Θεό»- Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος, Πέμπτη 9 Απριλίου

 

Το κοινό αλλά και τα σχολεία της πόλης θα έχουν επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ανοικτές πρόβες με τσέμπαλο, που θα έρθει στην πόλη ειδικά για το project αυτό στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, τις εξής ημερομηνίες:

 

07/04: 10.30-14.30

08/04: 10.30- 14.30

09/04: 10.30-14.30

10/04: 10.30-14.30

 

Την Παρασκευή 10 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η τελική πρόβα στις 18.30-20.30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.