Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Εκδήλωση για τον Θεοδόση Π. Τάσιο στο ΚΑΜ


 

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι-Παλιό Λιμάνι Χανίων), στο πλαίσιο του κύκλου «Διερεύνηση της Μεσογειακής Ταυτότητας», διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαΐου 2009 και ώρα 20:00, μια βραδιά αφιερωμένη στην «Αυτοπροσωπογραφία» του καθηγητή Θεοδόση Π. Τάσιου. Συν-διοργάνωση με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Το Κ.Α.Μ. επιθυμώντας να τιμήσει το έργο και τη συνολική επιστημονική και ανθρώπινη παρουσία συμπολιτών μας, οι οποίοι σημάδεψαν με την παρουσία τους το χώρο της επιστήμης, της τέχνης, των επιχειρήσεων και της κοινωνικής ζωής εν γένει, οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων στις οποίες τους ζητάει να παρουσιάσουν στο κοινό της Κρήτης με εικόνες, μουσική και λογοτεχνικά κείμενα τα στοιχεία εκείνα και τα ερεθίσματα που επηρέασαν της επαγγελματική τους εξέλιξη, σημάδεψαν την καθημερινότητά τους και διαμόρφωσαν της προσωπικότητά τους. Σαν τέτοιο πρόσωπο αυτή τη φορά είναι ο καθηγητής Θεοδόσης Π. Τάσιος, Δρ. Ε.Μ.Π., επίτ. Δρ. Δημοκριτείου Παν., Dr. h.c. Nanjing SE Univ., Ομ. Καθηγητής Εθν. Μ. Πολυτεχνείου, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Torino, Hon. President CEB, Fellow ACI, Hon. Member RILEM.

Με αυτές τις εκδηλώσεις το Κ.Α.Μ. επιχειρεί, εκτός από τη χαρά της επικοινωνίας και της γνωριμίας με έναν σημαντικό άνθρωπο και επιστήμονα -ένα δημόσιο πρόσωπο-, να βοηθήσει ώστε να συνειδητοποιήσουν οι ακροατές ότι για να φθάσει κανείς σε μια παρόμοια θέση απαιτείται, εκτός όλων των άλλων που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε, και η καλλιέργεια. Η καλλιέργεια που αρχίζει από την οικογένεια, το σχολείο και το πανεπιστήμιο, αλλά ολοκληρώνεται μόνο με την προσωπική, ατομική προσπάθεια. Και χωρίς να παραγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που παίζουν στην ατομική εξέλιξη οι "συναντήσεις" της ζωής και οι συνακόλουθες διασυνδέσεις, καθώς και οι ευκολίες ή τα εμπόδια που προκύπτουν από αυτές.

Όλες αυτές τις πολύπλοκες αναφορές θα προσεγγίσει τη βραδιά της 16 Μαΐου 2009 στο Κ.Α.Μ., στο Μεγάλο Αρσενάλι ο καθηγητής Θ. Π. Τάσιος με το γνωστό θάρρος της γνώμης του αλλά και την καθαρή άποψή του για τα σημερινά δεινά του Ελληνικού Πανεπιστημίου.