Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων


 

Το ίδιο ισχύει και για το Νεώριο του Μόρο, όπου πέραν από την Έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής, που φέτος είναι ανεπτυγμένη, θα παρουσιασθούν και δύο περιοδικές εκθέσεις που είναι: α. Ζωγραφική του λαϊκού ζωγράφου Α. Φρογουδάκη με θέμα "Ταξίδια στη Θάλασσα" την οποία δώρισε στο ΝΜΚ η κόρη του κα Μ. Φράγκου-Φρογουδάκη. β. Φωτογραφίες του Ναυάρχου Μακκά που παρουσιάζει τον ελληνικό στόλο κατά τις αρχές του 20ου αιώνα, την οποία δώρισε στο ΝΜΚ η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία της Ελλάδος. Τέλος, μία ζωντανή δραστηριότητα στο Νεώριο με δημιουργία έργων από πηλό, εμπνευσμένα από τα πλοία και τον
κόσμο του βυθού, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή των μικρών φίλων του Μουσείου, αύριο την νύχτα στα πλαίσια της εκδήλωσης "Νύχτα των Μουσείων".
(Πληροφορίες στο τηλέφωνο του μουσείου 28210-91875).

ΙΣΤΟΡΙΑ

Από το έτος 2005 η Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων δημιουργήθηκε σαν θεσμός και ανέπτυξε ένα αποτελεσματικό δεσμό μεταξύ των Ευρωπαϊκών Μουσείων γύρω από μια κοινή δράση η ποία στοχεύει σε μια ευρύτερη δημοσιότητα και προσέλκυση, ιδιαίτερα των νέων να γνωρίσουν τις συλλογές των μουσείων μας. Συντονίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας και τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πάνω από 2000 μουσεία, τέχνης, εθνολογίας, ιστορίας και επιστημών από περίπου 40 Ευρωπαϊκές χώρες, έλαβαν μέρος στην 4η Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων τον περασμένο Μάιο.

Είσοδος ελεύθερη.