Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής Νομού Χανίων θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Διεθνούς ημέρας Μουσείων,


Το Μουσείο Σχολικής Ζωής Νομού Χανίων θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Διεθνούς ημέρας Μουσείων, με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής, με τις εξής δράσεις:
• Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων) το Μουσείο Σχολικής Ζωής θα παραμείνει συνεχώς ανοιχτό από το πρωί έως το βράδυ (από τις 9 π.μ. έως 9 μ.μ.) με ευθύνη των μελών του Δ.Σ των Φίλων, οι οποίοι θα υποδέχονται το κοινό και θα πραγματοποιούν μικρές δραστηριότητες - εκπλήξεις για όλους εκείνους που θα ήθελαν να ζήσουν μια... διαφορετική μέρα στο Μουσείο.
• Την Παρασκευή 22 Μαΐου το Μουσείο Σχολικής Ζωής φιλοξενεί στους χώρους του το Σύλλογο Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης», σε μια γιορτή αφιερωμένη στη σύνδεση της λογοτεχνίας και του θεατρικού παιχνιδιού.
Τις παραπάνω δραστηριότητες θα συμπληρώσει μία κοινή δράση του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής και του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Χανίων:
• Το Σάββατο 23 Μαΐου, στη Βίλα Κούνδουρου, στις 8 μ.μ., θα γίνουν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης μαθητών Δημοτικών Σχολείων με τίτλο «Πίνακες που ταξιδεύουν», αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής με το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Χανίων, τους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιπροσωπευτικά έργα των παιδιών από τη δράση αυτή ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη όπου παρουσιάστηκαν στις «Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας 2009» των Φίλων του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, από τις 16 Μαρτίου έως 12 Απριλίου, αποσπώντας πολύ ευνοϊκές κριτικές. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009