Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Παγκρήτιος Διαγωνισμός Μαγειρικής τα “ΧΟΧΛΙΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ


 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Τα Άπτερα" και το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας σας καλούν να γευτούμε και να διασκεδάσουμε παραδοσιακά.

"ΧΟΧΛΙΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ"

Ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Μαγειρικής θα λάβει χώρα στο χωριό Άπτερα (Μεγάλα Χωράφια) Αποκορώνου Χανίων, το Σάββατο 27 Ιουνίου το βράδυ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σούδας. Η βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα των Κουτσάκη Νίκου-Σέργου Γιώργη
Σας ενημερώνουμε για τους κανόνες του διαγωνισμού.

 

1. Ο Διαγωνισμός Μαγειρικής με βάση τον χοχλιό διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό σύλλογο "Τα Άπτερα" και το Δίκτυο Κρητικής  Γαστρονομίας. Ο Διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο χωριό Άπτερα ( Μεγάλα Χωράφια) Αποκοκορώνου Χανίων και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σούδας.

Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου "Τα Άπτερα" και του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας.

 

2.Δικαίωμα Συμμετοχής

Στο Διαγωνισμό επιτρέπεται να συμμετάσχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες από όλη την περιφέρεια Κρήτης.

 

3.Θα υπάρχουν 2 κατηγορίες διαγωνιζομένων

Α.Επαγγελματική

Β.Ερασιτεχνική

 

4.Οι διαγωνιζόμενοι θα φέρουν την ημέρα εκείνη 2 πιάτα με την παρασκευή τους. H παρασκευή τους θα πρέπει να έχει ως βάση τον χοχλιό και να χρησιμοποιήσουν μόνο ελληνικά συστατικά στην συνταγή τους.  Το ένα θα είναι για έλεγχο από την κριτική επιτροπή και το άλλο για φωτογράφηση. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι έχουν την υποχρέωση να διαβάσουν προσεκτικά τον κανονισμό και θα υπογράφουν οτι τον αποδέχονται. Στην συνέχεια θα συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής. Αν κάποιος θέλει μπορεί να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής εκ των προτέρων

τηλ. Επικοινωνίας 6996953001 , 2825031045

e-mail: politistikos.aptera@gmail.com

web-site: http://www.e-aptera.gr

 

5.Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 2 μέλη του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας(Αρχιμαγειρες) και ένα μέλος του πολιτιστικού συλλόγου.

 

6.Η βαθμολόγηση γίνεται σε κάθε πιάτο ξεχωριστά και βάσει των παρακάτω

κριτηρίων:

Παρουσίαση 1-5 βαθμοί

Γεύση 1-10 βαθμοί

Πρωτοτυπία 1-5 βαθμοί

Μέγιστο Σύνολο Βαθμών είναι 20.

 

7.ΒΡΑΒΕΙΑ:

1η θέση: Χρυσό μετάλλιο

2η θέση: Ασημένιο μετάλλιο

3η θέση: Χάλκινο μετάλλιο

Στο τέλος του Διαγωνισμού θα γίνει η απονομή των μεταλλίων, καθώς και των βεβαιώσεων συμμετοχής σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

 

8.Μόνο το Δ.Σ. Του πολιτιστικού συλλόγου έχει το δικαίωμα να αποφασίζει σε περίπτωση πιθανής παράλειψης του κανονισμού ή διάφορων προβλημάτων που τυχόν προκύψουν και δεν προβλέπονται από τον παρόντα κανονισμό.  Μόνο το Δ.Σ. Του πολιτιστικού συλλόγου διατηρεί το δικαίωμα να επιφέρει κάθε διαφοροποίηση που επιβάλλεται από τις περιστάσεις ή από ανωτέρα βία. Διατηρεί επίσης το δικαίωμα να ακυρώσει μερικώς ή ολικώς τον διαγωνισμό σε περίπτωση ανωτέρας βίας, χωρίς να είναι υπόχρεο στην καταβολή οποιασδήποτε οικονομικής αποζημίωσης του ζητηθεί.

 

9.Απαγορεύεται η διαφημιστική χρήση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από τους συμμετέχοντες χωρίς την γραπτή άδεια του Πολιτιστικού Συλλόγου "Τα Άπτερα".

 

10.Οι διαγωνιζόμενοι παραιτούνται από όλα τα δικαιώματα πάνω στην συνταγή που έγραψαν, παρασκεύασαν και παρουσίασαν. Το δικαίωμα χρήσης των συνταγών και των φωτογραφιών έχει αποκλειστικά και μόνο ο πολιτιστικός σύλλογος "Τα Άπτερα" και το

Δίκτυο Κρητικης Γαστρονομίας.

 

11.Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ και περιλαμβάνει παραδοσιακό πλήρες γεύμα. Η ώρα προσέλευσης των διαγωνιζομένων είναι στις 19:30.