Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Εγκατάσταση-Happening ‘Σημείο Συνάντησης' στο ΚΑΜ


Δελτίο Τύπου

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι, Παλιό Λιμάνι Χανίων) παρουσιάζει την Εγκατάσταση-Happening ‘Σημείο Συνάντησης'' την Παρασκευή 26, Σάββατο 27, Κυριακή 28 Ιουνίου 2009, ώρα 20:30.

To ‘Σημείο Συνάντησης'' είναι μια ζωντανή εγκατάσταση διάρκειας 40 λεπτών που προέκυψε μέσα από την συνεργασία της Αλίκης Χιωτάκη (Αναλύτρια Κίνησης, Βιντεογραφος), της Μαρίας Ανδρουλάκη (Αρχιτέκτων) και του Hugo Arne Harmens (Μουσικός).

 Η εγκατάσταση αυτή περιλαμβάνει ένα τετράγωνο δάπεδο 2mx2m και ένα ζωντανό στοιχείο πάνω σε αυτό, που θα αντιδρά σωματικά μέσα από μια πολυπλοκότητα κινήσεων και σχηματικών εναλλαγών. Μέσα από μια σύνθεση στοιχείων που έχουν επιρροές από τον αυτοσχεδιασμό, την ανατομία, τις εικαστικές τέχνες και την αρχιτεκτονική το σώμα θα εκφράζει έναν διαλεκτικό ρυθμό αλλοίωσης, αντανάκλασης και ανασύνθεσης της φόρμας.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να κινηθούν γύρω από την εικαστική δράση και να αλλάξουν θέση στο χώρο.

Η εν λόγω παρουσίαση αποτελεί τμήμα μίας σφαιρικότερης έρευνας που αφορά τη μελέτη δύο χωρικών πεδίων και τη συνάντησή τους. Η συγκεκριμένη  εγκατάσταση, εξετάζει το τμήμα που μελετάει το σημείο συνάντησης των δύο πεδίων που προαναφέρονται. Στο τμήμα αυτό λοιπόν ξεδιπλώνονται έννοιες, χωρικές μορφές και κινήσεις που υποδηλώνουν στοιχεία εξισορρόπησης, γεωμετρικής αφαίρεσης, συμμετρίας και ασυμμετρίας μέσα από το ρυθμό της επανάληψης. Η πρόθεση είναι στην ανάδειξη της δόνησης που εστιάζεται ανάμεσα στους δύο φανταστικούς πόλους (συμπληρωματικούς χώρους) για τις ανάγκες αυτής της εγκατάστασης. Το χωρικό και κινησιακό πεδίο, ρέει δια μέσου συμπλεγμάτων φόρμας κίνησης και χώρου που βρίσκονται σε μία αέναη ενεργειακή ένταση.

Χορηγός της εκδήλωσης: Ιατρός Εμμανουήλ Μιχαηλάκης

Διάρκεια Happening 40 λεπτά. Ώρα έναρξης και τις τρεις ημέρες 20:30.

Ελεύθερη είσοδος.