Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Ημερίδα για τον εκσυχρονισμό της Αυτοδιοίκησης, στο ΚΑΜ


Ημερίδα για τον εκσυχρονισμό της Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 12

το μεσημέρι στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Παλιό Λιμάνι Χανίων.

 H εταιρεία Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη (Π.Ε.Τ.Α.) A.E -ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ-, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) και τον Δήμο Χανίων, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για την υλοποίηση του έργου «Εξειδικευμένη κατάρτιση εργαζομένων στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), καθ’ οδόν προς τον σύγχρονο Δήμο». Στην εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Χανίων, κος Κυριάκος Βιρβιδάκης, ενώ βασικοί ομιλητές θα είναι ο Δήμαρχος Χαλανδρίου και Πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Α Α.Ε, κος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Π.Ε.Τ.Α Α.Ε, κος Γεώργιος Βασαρδάνης.

Το έργο της «Κατάρτισης» απευθύνεται σε 5.000 εργαζόμενους στους ΟΤΑ και έχει ιδιαίτερη σημασία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και, κατ’ επέκταση, για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Στόχος του είναι η αναβάθμιση και εξέλιξη των προσόντων των εργαζομένων και των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους ΟΤΑ. Η χώρα μας, ακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, επενδύει σημαντικά στην εκπαίδευση των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα, με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, για μια Ελλάδα ανταγωνιστική. Η Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη (Π.Ε.Τ.Α.) είναι ανώνυμη εταιρεία παροχής συμβουλευτικών και μελετητικών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε το 1990 από φορείς της Αυτοδιοίκησης, ενώ σήμερα οι μέτοχοί της είναι 48 αναπτυξιακές εταιρείες και δημοτικές επιχειρήσεις απ’ όλη την Ελλάδα, η Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Αττικής (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.) και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), η οποία είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος. Έχει έδρα στην Αθήνα και η δραστηριότητά της εκτείνεται σε όλο τον ελλαδικό χώρο, κυρίως μέσω του δικτύου των μετόχων της, αλλά και των συνεργατών που διαθέτει στην περιφέρεια. Πελάτες της Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. είναι κυρίως η Αυτοδιοίκηση, η περιφερειακή και η κεντρική Διοίκηση.

Η εταιρεία λειτουργεί στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς χωρίς να επιδοτείται και έχει επιτύχει να είναι κερδοφόρα. Η εταιρεία έχει υποβάλλει αίτηση – φάκελο για τη «Διακρίβωση της Διαχειριστικής επάρκειας», κατά την «μεταβατική περίοδο», ώστε, πιστοποιούμενη, να μπορεί να είναι «Δικαιούχος» στα Επιχειρησιακά Προγράμματα 2007 – 2013. Η Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. έχει οργανώσει τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της με βάση τακυριότερα θεματικά πεδία τα οποία απασχολούν τους φορείς του