Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΚΑΜ Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2009


Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) είναι Αμιγής Δημοτική Επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1996 από το Δήμο Χανίων και στεγάζεται από το 2002 στο Μεγάλο Αρσενάλι στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

 Επιδίωξη του Κ.Α.Μ., από την πρώτη διατύπωση του προγράμματός του, είναι η ανάληψη διαφόρων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, που εστιάζουν το ενδιαφέρον του κοινού στα προβλήματα της διαχείρισης του χώρου και της Αρχιτεκτονικής, της τέχνης που σχετίζεται άμεσα με αυτήν.

 Παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Κ.Α.Μ., το Μεγάλο Αρσενάλι διατίθεται και σε άλλους φορείς ως χώρος συνεδρίων, σεμιναρίων εργαστηρίων, εκθέσεων, διαλέξεων, συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων μικρής κλίμακας.

 Ακτή Τομπάζη 31 & Πλατεία Κατεχάκη, Παλιό Λιμάνι Χανίων. Τηλ: 28210 40201.

www.kam-arsenali.gr, e-mail: culture@kam-arsenali.gr.

 Εκδηλωσεις ΚΑΜ Αύγουστος – Σεπτέμβριος  2009

 Έκθεση φωτογραφίας «ΚΡΗΤΗ – Εικόνες μιας εποχής»

13 Ιουλίου – 14 Αυγούστου 2009

Ένα σπάνιο υλικό, άγνωστο εν πολλοίς στο ευρύ κοινό από το φωτογραφικό αρχείο του Paul Blanc, Γενικού Προξένου της Γαλλίας στην Κρήτη κατά τα τελευταία έτη του 19ου αιώνα και κατά τα πρώτα έτη της Κρητικής Πολιτείας. Το αρχείο αυτό φυλάσσεται στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης (Χανιά). Με την έκθεση έρχονται στο φως, στιγμές από το παρελθόν της Κρήτης, σε μια μεταβατική εποχή, από τα χρόνια της κατοχής στα χρόνια της Αυτονομίας, όταν η παρουσία των στρατευμάτων των Μεγάλων Δυνάμεων στην Κρήτη, αλλά και η διπλωματία έπαιζαν ένα εξέχοντα ρόλο στα Κρητικά πράγματα. Πρόκειται για πρωτότυπες φωτογραφίες που αποτελούν αξιόλογα και σημαντικά τεκμήρια για την εποχή και την κατάσταση που επικρατούσε στην Κρήτη στο γύρισμα του αιώνα. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και τελεί υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Χανίων, Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, ΔΗΠΕΧ. Στο πλαίσιο του Αγροτικού Αύγουστου και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 14:00, 19:00 – 23:00.

 

  • Θερινό Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής IN SITU 2009  

17 – 27 Αυγούστου 2009

Το θερινό εργαστήριο του ΚΑΜ οργανώνεται φέτος για 8η συνεχή χρονιά. Η θεματική αφορά τη διερεύνηση της κατασκευής ενός επίπλου ενώ λαμβάνει τις διαστάσεις εξέτασης ενός διανοητικού μηχανισμού. H δομή του αποβλέπει στο σχεδιασμό ενός ιδιαίτερου πρακτικού αντικειμένου αποθήκευσης που θα θυμίζει κάποιου είδους βιβλιοθήκη ή ερμάριο, προσεκτικά επιλυμένου σε κλίμακες που επιτρέπουν την διαμόρφωση των λεπτομερειών του ή της στρατηγικής των υφών του. Το εργαστήριο οργανώνεται ηλεκτρονικά και ενισχύει γνώσεις και πρακτικές για τον ψηφιακό τρόπο οργάνωσης ενός σχεδίου. Στο εργαστήριο συμμετέχουν απόφοιτοι και φοιτητές Σχολών Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών ενώ ταυτόχρονα οργανώνονται απογευματινές διαλέξεις που είναι ανοικτές στο κοινό. 

 

  • Έκθεση Γραμματοσήμου Φάρων του Κώστα Κορρέ

   Συνδιοργάνωση: Δήμος Χανίων, ΔΗΠΕΧ, ΚΑΜ.

          Εγκαίνια Δευτέρα 24 Αυγούστου, ώρα 19:00.

Δευτέρα 24 – Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:00, 19:00 – 22:00.

 

  • Έκθεση «Μόρφου-Κραυγή Αγωνίας».

   Συνδιοργάνωση: Δήμος Χανίων, ΔΗΠΕΧ, ΚΑΜ.

   Εγκαίνια Σάββατο 29 Αυγούστου, ώρα 20:00.

   Σάββατο 29 Αυγούστου – Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, 2009.

Η κατεχόμενη Μόρφου 35 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, όπως την αντιλήφθηκε και αποτύπωσε στις περιηγήσεις του μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ο Μορφίτης φωτογράφος Λουκιανός.

 

  • Διεθνής Επιστημονική Διημερίδα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

   1-2 Σεπτεμβρίου 2009

Υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Συν-διοργάνωση Δήμος Χανίων, Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, ΚΑΜ.   

 

  • 12η Σύνοδος των Προέδρων των Αρχιτεκτονικών Σχολών της Ευρώπης

5-9 Σεπτεμβρίου 2009

 

Είναι η 12η χρονιά που φιλοξενείται στο ΚΑΜ η σύνοδος. Στις εργασίες της συνόδου συμμετέχουν οι υπεύθυνοι διαχείρισης ακαδημαϊκών θεμάτων των αρχιτεκτονικών σχολών- Πρυτάνεις, Πρόεδροι, Συντονιστές Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων- ή οι εκπρόσωποί τους. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες ανοιχτές στο κοινό από διακεκριμένους ομιλητές. Η σύνοδος και οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα. Συν-διοργάνωση με το Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Αρχιτεκτονικών Σχολών (Ε.Α.Α.Ε.).

  Συνάντηση που διοργανώνει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

17-18 Σεπτεμβρίου 2009

 

  • Τριήμερο εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 4 χρόνων ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Κρήτη.

26-27-28 Σεπτεμβρίου 2009

Συν-διοργάνωση Δήμος Χανίων, ΚΟΙ.Σ.Π.Ε Χανίων, Πανελλαδική συσπείρωση για την μεταρρύθμιση, Αστική-μη κερδοσκοπική εταιρεία «Καλειδοσκόπιο», Νομαρχία Χανίων.

 

Για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και δελτία τύπου των εκδηλώσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Νίνα Παπαδουλάκη, Υπεύθυνη Τύπου και Οργάνωσης Εκδηλώσεων, e-mail: culture@kam-arsenali.gr