Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Δήμο Κολυμβαρίου- “Χωριά με φώτα ανοιχτά”


Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης συνεχίζει σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, με φορείς αλλά και πολλούς φίλους τον τρίτο αυτό κύκλο εκδηλώσεων. “Στόχος μας η προβολή της περιοχής αλλά και η προβολή μιας ήπιας ανάπτυξης αυτής με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

- Συναυλία με τον Πάρι Περυσινάκη και τον Βασίλη Σταυρακάκη Δευτέρα 27 Ιουλίου.

 Αϊ Γιάννης Ερημίτης Ενορίας Σπηλιάς στη Μαραθοκεφάλα Κολυμπαρίου. Έναρξη 9.15 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ. Τη βραδιά θα ανοίξει η Άντζελα Παλιουδάκη, μαθήτρια της μονωδίας στο ωδείο “Ιωάννης Μανιουδάκης”. Τη συνοδεύουν: Μαρία Λαγουδάκη: κιθάρα και Κυριάκος Μπερτάκης: λαούτο. Ο Πάρις Περυσινάκης και ο Βασίλης Σταυρακάκης μας ταξιδεύουν στην Κρήτη με βάρκα τα τραγούδια. Την ορχήστρα αποτελούν οι Πάρις Περυσινάκης: λύρα, λαούτο στεριανό, τραγούδι, Βασίλης Σταυρακάκης: μαντολίνο, τραγούδι, Γιώργης Σταυρακάκης: λαούτο κρητικό, Φίλιππος Λευκαδίτης: κρουστά.

- Θεατρική παράσταση από το Πανελλήνιο Μεταναστευτικό Θέατρο Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Στο θεατράκι στο Μουσείο Αλιείας Κολυμπαρίου Έναρξη 9.15 μ.μ. Είσοδος 5 ευρώ. Το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης».... Συντελεστές παράστασης: Δημήτρης Καλογεράκης, Μαριάνα Λειβαδιτάκη, Ματίνα Γούλα, Άρης Πασχαλίδης, Κωνσταντίνα Τσακίρη, Μανώλης Κωνσταντακάκης, Νεκτάριος Ξανθουδάκης, Μαρία Μπαλαντίνου, Νικόλ Σουβατζή, Γιώργος Μαζωνάκης.

- Μίκης ο Λυρικός Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στον λυρικό Μίκη Θεοδωράκη

Δευτέρα 10 Αυγούστου Αη Γιάννης Ερημίτης Ενορίας Σπηλιάς Στη Μαραθοκεφάλα Κολυμπαρίου

Έναρξη 9.15 μ.μ. Είσοδος 10 ευρώ.

Συνεργασία με τον «Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη».

Η Ελένη Κουβίδη με τους συνεργάτες της με μια αγκαλιά τραγούδια, και μια ανάσα, ένα σταθμό στον Μίκη Θεοδωράκη, αγνατεύοντας και πάλι όνειρα καλοκαιριού. Μαζί της συμπράττει μουσικά ο Λεωνίδας Μαριδάκης. Παράλληλα video από αντιπροσωπευτικές στιγμές του μεγάλου μας δημιουργού. Συμμετέχουν: Νότης Λιάπης: Μπουζούκι Σπύρος Χαρτοφύλακας: Κι-θάρα, φυσαρμόνικα Γιάννης Κοντάκης: Μπάσο, κρουστά Λεωνίδας Χαρτοφύλακας: Πλήκτρα

Επιμέλεια video: Ματθαίος Φραντζεσκάκης.

- Δράσεις στο Μουσείο 2009. Μουσείο Αλιείας Κολυμπαρίου (εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο).

- Οικο...λογίες και άλλες cine-ιστορίες Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009 στις 7 μ.μ.

«Οικο...λογίες και άλλες cine-ιστορίες». Μια δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών, με τη συνεργασία της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και της Πολιτιστικής Εταιρίας Κρήτης. Με τα παιδιά μαστορεύει ο Σπύρος Ανδρουλάκης και το Πολυ-τεχνείον του. Είσοδος ελεύθερη.

- Μια βραδιά γεμάτη Καραγκιόζη Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009 Στις 7.30 μ.μ. μαζευόμαστε στον χώρο του Μουσείου για ένα εργαστήρι κατασκευής φιγούρων Καραγκιόζη με τον μοναδικό Νίκο Μπλαζάκη να μας μαθαίνει μικρά και μεγάλα μυστικά του αγαπημένου μας ήρωα.

Στις 9 μ.μ. η παράσταση αρχίζει. Ο Νίκος Μπλαζάκης παρουσιάζει «Το στοιχειωμένο δεντρί» και… Θα φάμε, Θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε..! Είσοδος ελεύθερη.

2ο Παιδικό Πανηγύρι Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. το απόγευμα

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζουμε σε μια συνάντηση με πολλές εκπλήξεις.  Μουσική, χορός, τραγούδι από παιδιά της ευρύτερης περιοχής, μαθητές σχολών και ωδείων. Μια μοναδική βραδιά για μικρούς και μεγάλους. Χορεύουν οι μαθητές της σχολής «Οι Πελασγοί» του Σταύρου Μπασάκη. Οργανωτική συμβολή και μουσική επιμέλεια στη βραδιά: Μαρία Λαγουδάκη, μουσικός.

Είσοδος ελεύθερη

-          Σινεμά στο Μουσείο… Τρίτη 28 Ιουλίου 9 μ.μ. «Ο Ψύλλος» του Δημήτρη Σπύρου.

-          Τρίτη 4 Αυγούστου 9 μ.μ. «Οι λουόμενοι» της Εύας Στεφανή.

- Τρίτη 11 Αυγούστου 9 μ.μ. «ROZMARINUS OFFICINALIS » του Ανδρέα Τσιαδήμα.

- «Πιλάλα» του Θοδωρή Παπαδουλάκη.

- Νυχτερινές παρατηρήσεις του ουρανού.

-Ένα σχολείο μια Ιστορία…