Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Διάλεξη-παρουσίαση έργου του γραφείου Α. Νουκάκη – Μ. Μπαμπάλου, στο ΚΑΜ


Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου προκειμένου να ανταποκριθεί στο αίτημα που διατύπωσε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων για την επανάληψη των διαλέξεων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, που ήδη παρουσίασαν το έργο τους σε αντίστοιχες διαλέξεις στην Αθήνα με την φροντίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, οργανώνει τη διάλεξη-παρουσίαση έργου του γραφείου Α. Νουκάκη – Μ. Μπαμπάλου την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, 2009 στις 19:30.  

"Είχα την τύχη, πριν πολλά χρόνια, όταν επιχειρούσα να διδάξω αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π., να μου αφιερώσουν τις πολύτιμες ώρες των σπουδών τους η Μπούκη και ο Αντώνης. Μαζί δουλέψαμε πολλά από τα θέματά τους, μαζί τη διπλωματική τους εργασία. Αυτές τις πολύτιμες ώρες συνεργασίας, για τις οποίες τόσα πολλά τους οφείλω, τις συνεχίσαμε στο Εργαστήριο 66 για 15 χρόνια. Ήταν μια γόνιμη συνεργασία σε διαγωνισμούς εφαρμογές μέσα σ’ ένα κλίμα μια αναμφίβολής ουτοπίας που οδήγησε όλους μας σε μονοπάτια δύσβατα της ελληνικής πραγματικότητας από τη σύγκρουση με την οποία μερικά ενδιαφέροντα για μας έργα μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν.
Ταυτόχρονα, η Μπούκη στρατεύθηκε στον εκπαιδευτικό τομέα και δουλέψαμε συχνά μαζί έως το 1992 που αποσύρθηκα από το Ε.Μ.Π. για άλλες περιπέτειες που δεν μας αφορούν σήμερα εδώ. Για περισσότερα από 20 χρόνια ο Αντώνης και η Μπούκυ παλεύουν με το δικό τους γραφείο ανεβάζοντας το επίπεδο της αρχιτεκτονικής τους παρουσίας σε κάθε καινούρια προσπάθειά τους.
Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να διακριθούν σε διαγωνισμούς πανελλήνιους και διεθνείς με εξαιρετικής ποιότητας εργασίες, αρκετές από τις οποίες υλοποιούνται χωρίς να παρεκκλίνουν από την αρχιτεκτονική ποιότητα και τη δυναμική παρουσία ως μέτρο της επιδιώξεών τους.
Δεν θα πρέπει να αποσιωπηθεί –ιδιαίτερα εδώ στα Χανιά- η συμβολή της Μπούκυς στο αισιόδοξο ξεκίνημα της πρώτης χρονιάς λειτουργίας της Τμήματος Αρχιτεκτόνων στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Η αφοσίωση με την οποία οργάνωσε και κατηύθυνε εκείνη την πρώτη χρονιά το μάθημα της Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης θα μείνει αξέχαστη σε όσους διδάσκοντες και διδασκόμενους είχαν την τύχη να συμμετάσχουν.
Τους ευχαριστώ και τους δύο που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του ΚΑΜ να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας της Αρχιτεκτονικής στην Κρήτη που τόσο αγαπούν. "

Δημήτρης Αντωνακάκης

Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΑΜ

 

Είσοδος ελεύθερη.

Διοργάνωση:
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου