Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα


Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 9 π.μ. θα γίνουν ομιλίες και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις αναφερόμενες στο ιστορικό γεγονός στα σχολεία κάθε βαθμίδας στα Χανιά.

Στις 11:30 π.μ. θα γίνει στέψη του ανδριάντα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου (στην πλατεία Ελευθερίας) από μαθητές και σπουδαστές της πόλης των Χανίων, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Στις 7:30 μ.μ. στο Εθνικό Ιδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" (Χαλέπα) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που περιλαμβάνει ομιλία για την επέτειο από τον Νικόλαο Καστρινάκη, πρόεδρο ΤΕΔΚ Ν. Λασιθίου, Δήμαρχο Νεάπολης και αναγόρευση εταίρων του Ιδρύματος.

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ στη συνέχεια θα σχηματισθεί πομπή για τη μεταφορά της Σημαίας στο Φιρκά.

Στις 11:30 π.μ. θα γίνει η τελετή έπαρσης της σημαίας στο Φιρκά. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και παρουσίαση νέων εκθεμάτων.