Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις Αδελφοποίησης Δήμου Χανίων με Δήμο Πάφου


Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι η πρώτη φάση αδελφοποίησης των Δήμων Χανίων και Πάφου θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά από την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009 έως και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009. Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου θα φτάσει στα Χανιά, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009, στις 20.00, στο Μεγάλο Αρσενάλι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Μνήμες – Ποίηση και Φωτογραφίες». Επίσης, ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Πέτρος Παπαπολυβίου, θα αναπτύξει το θέμα: «Σχέσεις και δεσμοί Κρήτης – Κύπρου από την εποχή της Επανάστασης του 1821 μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων, στις 10.00, στο Μνημείο Χανιωτών Πεσόντων στην Κύπρο το 1974 και στις 18.00, στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία.

Την ίδια ημέρα στις 10.30 η αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων, ενώ στις 11.30 τα μέλη της αντιπροσωπείας θα ξεναγηθούν στην Παλιά Πόλη των Χανίων.

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009, στις 19.00, στο Μεγάλο Αρσενάλι, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Χανίων και Πάφου. Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει:

  • Ομιλίες Δημάρχων Χανίων και Πάφου
  • Δρώμενο με τίτλο «Η Ιστορία δύο Πόλεων»
  • Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης
  • Ανταλλαγή δώρων