Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Εκθεση ζωγραφικής και κεραμικής


H έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό για δύο Σαββατοκύριακα, 6 - 7 και 13 - 14 Μαρτίου από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 28240 23079. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.biolea.gr. Την έκθεση επιμελείται η Μουσειολόγος, Ιστορικός Τέχνης, Μυρτώ Κοντομιτάκη.

Οπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες της “Βιολέα”, Γιώργος Δημητριάδης και Κριστίν Λακρουά: «Η χρήση του πετρόμυλου της Βιολέα, ως εκθεσιακός χώρος, εκφράζει την επιθυμία μας να κάνουμε πιο προσιτά στην τοπική κοινωνία, έργα τέχνης ταλαντούχων καλλιτεχνών του τόπου μας συνδέοντας τον καθημερινό χώρο εργασίας με την τέχνη. Η τέχνη μας είναι το βιολογικό ελαιόλαδο. Το παραδοσιακό ελαιουργείο της Βιολέα στον Άστρικα σχεδιάστηκε και κατασκευάσθηκε όχι μόνο για να παράγει την καλύτερη δυνατόν ποιότητα ελαιολάδου αλλά και να προβάλει την αειφορία και την παράδοσή μας στην Κρητική ελαιοκαλλιέργεια. Μέρος της αποστολής μας είναι να ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας για τα πλεονεκτήματα του ελαιολάδου από πετρόμυλο και πιεστήρια και να προβάλλουμε τη σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής συνείδησης».

Ο Γιώργος Τζεγιαννάκης το 1982 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Γαλλία, όπου ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη ζωγραφική, ενώ ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών της Γαλλίας. Το 1995, επανήλθε στα Χανιά και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις: «Χρησιμοποιώ τη ζωγραφική σαν μέσο επικοινωνίας, μοιράζοντας αισθήσεις και συγκινήσεις.

Συγκινήσεις που νοιώθω όταν παρατηρώ τη φύση και τον άνθρωπο. Συγκινήσεις που ερμηνεύω με το χρώμα και την υφή». Ο Στρατής Κοντομυτάκης ασχολείται με την κεραμική από το 1999. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: «Τα πρώτα μου μαθήματα τα πήρα από τον δάσκαλο, κεραμιστή - γλύπτη Χριστόφορο Σκλαβενίτη. Ασχολήθηκα με διάφορες τεχνικές της κεραμικής μέχρι που διάβασα για τα κρυσταλλικά υαλώματα. Η βαθειά γνώση που χρειάζεται και ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας που παρουσιάζουν ήταν τα κίνητρά μου. Τα κρυσταλλικά υαλώματα εκφράζουν ένα καλλιτεχνικό πάντρεμα της χημείας με τη φύση. Οι κρύσταλλοι δημιουργούνται εντός του υαλώματος, με τρόπο ανάλογο με αυτόν που δημιουργούνται οι φυσικοί κρύσταλλοι κατά την εκροή του μάγματος από τα ηφαίστεια με τη μορφή λάβας. Ανάλογα με το φως, οι πολύπλοκοι κρύσταλλοι μοιάζουν να πλέουν σε γυαλί, θυμίζοντας νιφάδες χιονιού και αγριολούλουδα».