Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Συνέδρια-Σεμινάρια

Εναρξη χειμερινών προγραμμάτων Σχολής Γονέων


 

                                                      Δελτίο Τύπου

  

Έναρξη Χειμερινών Προγραμμάτων

Συμβουλευτικής και Στήριξης από την  Κοινωνική Υπηρεσία του ΔΟΚΟΙΠΠ.

                  

Η Κοινωνική υπηρεσία του  Δημοτικού Oργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων ανταποκρινόμενη στις συνεχώς αυξανόμενες σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, πρόκειται να πραγματοποιήσει Προγράμματα Συμβουλευτικής και στήριξης. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:    

   ΠρόγραμμαΣχολές γονέων”, απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών,  κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης καθώς και σε γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες.

  Η ευαισθητοποίηση των γονέων ως προς την ανάπτυξη του παιδιού, η αναγνώριση του εαυτού τους και των ρόλων τους, η καλή επικοινωνία, καθώς και η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης των παιδιών, αποτελούν ζητούμενα,  απαραίτητα στη σύγχρονη κοινωνικοοικονομική  πραγματικότητα  με απώτερο στόχο την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας.

   Οι ομάδες θα είναι βιωματικές, τα μέλη των  ομάδων θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης  και  ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις , έκφραση συναισθημάτων, ανίχνευση αναγκών, ευκαιρίες για προβληματισμό. Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό ενημερωτικό  υλικό κατά τη διάρκεια της σχολής.

Πρόγραμμα συμβουλευτικής και Ψυχολογικής υποστήριξης σε ατομικό επίπεδο, που στοχεύει στην πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των κατοίκων της πόλης. Το οποίο πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Επισκέπτρια Υγείας).

Τα προγράμματα θα πραγματοποιούνται σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι προϋποθέσεις για την καλύτερη  παροχή υπηρεσιών προς κάθε ενδιαφερόμενο.

 Οι  παραπάνω υπηρεσίες απευθύνονται  σε δημότες και κατοίκους του Δήμου Χανίων και παρέχονται δωρεάν προς τους πολίτες, ύστερα από την συμπλήρωση σχετικής αίτησης.     

 Οι ενδιαφερόμενοι για τις σχολές  γονέων μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  από 19/09/2011  έως και 30/09/2011στα γραφεία του ΔΟΚΟΙΠΠ  επί της οδού Καραϊσκάκη 29 (ισόγειο Δημαρχείου) υπεύθυνη των σχολών γονέων  Μαλανδράκη Κατερίνα Ψυχολόγος .

Πληροφορίες για ραντεβού ή  συμμετοχή στις σχολές γονέων  καθημερινά στα τηλέφωνα 28213-41628 & 41629  από τις 9.00πμ-02:30μμ.

                                                                            

 

 

                                        Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

 

                                                                                ΑΙΚ. ΚΟΥΝΕΛΑΚΗ