Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Συνέδρια-Σεμινάρια

Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών 25 έως 28 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων


25 έως τις 28 Ιουλίου, στο χώρο του Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τοπικούς Φορείς, οργανώνει φέτος το ανά τριετία θεσμοθετημένο Συνέδριό του, από τις 25 έως τις 28 Ιουλίου στα Χανιά, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Το Συνέδριο αυτό απευθύνεται στο ευρύ κοινό των Κρητών, είναι δε αφιερωμένο και στην επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, και φέρει τον τίτλο «Οι Κρήτες στον Κόσμο….1913-2013».

Παρασκευή 26/7/2013: Θέματα σχετικά με την οικονομία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή και μεταποίηση τοπικών προϊόντων, τη συνεργασία τοπικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις Κρητών στο εξωτερικό, την πολιτιστική κληρονομιά, τον τουρισμό, τις υποδομές, τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Κρήτης και άλλα αναπτυξιακά θέματα υπό το πρίσμα της σημερινής οικονομικής κρίσης.

Σάββατο 27/7/2013: Οι ομιλητές θα ασχοληθούν με την ιστορία της μετανάστευσης των Κρητών και την μετανάστευση ως φαινόμενο των καιρών.

Κυριακή 28/7/2013: Τιμητικές εκδηλώσεις για τους Αγωνιστές της Ένωσης, Εκκλησιασμός, Δοξολογία, Επιμνημόσυνος Δέηση, Κατάθεση Στεφάνων.

Παράλληλα με τις κυρίως εργασίες του Συνεδρίου, οργανώνεται ιδιαίτερο Πρόγραμμα εργασιών και δρώμενων για τη Νεολαία, ούτως ώστε οι νέοι μας να έλθουν σε επαφή με τις ρίζες τους, τα ήθη και τα έθιμα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης

Κύριος συνδιοργανωτής του Συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με συνδιοργανωτές την Ι.Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, το Δήμο Χανίων, τους Δήμους Αποκορώνου, Γαύδου, Καντάνου-Σελίνου, Κισάμου, Πλατανιά, Σφακίων, το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα www.cretanscongress.gr