Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Συνέδρια-Σεμινάρια

Σεμινάρια αγωγής υγείας για καθηγητές από το Κέντρο Πρόληψης


Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Υλικό: «Συζητήσεις Εφήβων» για την Ψυχική Υγεία και τις Διαπροσωπικές Σχέσεις οργανώνου το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ και την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μαρματάκη Αρετή. Το σεμινάριο απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διδάσκουν στην Γ Γυμνασίου και στο Λύκειο και επιθυμούν να εφαρμόσουν το παιδαγωγικό υλικό στους μαθητές τους. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 18ωρο εκπαιδευτικό Σεμινάριο που σαν σκοπό έχει την γνωριμία και την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το υλικό και ατομικές συναντήσεις στήριξης που σαν σκοπό έχουν την υποστήριξη των καθηγητών σε τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την εφαρμογή του υλικού. Γενικός στόχος του προγράμματος είναι: η εκπαίδευση και η υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα στοχεύει : στην ενθάρρυνση των μαθητών για την έκφραση θεμάτων που τους απασχολούν στις δια- προσωπικές τους σχέσεις, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και στον προβληματισμός τους σε υγιείς τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Μεθοδολογία Προγράμματος: Το πρόγραμμα είναι βιωματικό και προϋποθέτει τη σταθερή παρουσία και την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτικών καθ όλη τη διάρκειά του.

Εκπαιδευτές σεμιναρίου: Νυσταζάκη Ιωάννα, Κοινωνική Λειτουργός, Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης - Τερεζάκη Αλεξάνδρα, Κοινωνιολόγος, Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας κα Μαρματάκη Αρετή στα τηλέφωνα 2821027556 και 697600475καθώς και agygeias@dide.chan.sch.gr έως την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

-1η Συνάντηση Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009 Ώρα 17:30-21:00

Χαιρετισμοί, Γνωριμία, Προσδοκίες, Συμβόλαιο, Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Υλικού «Συζητήσεις Εφήβων» , Ο ρόλος του συντονιστή της ομάδας

-2η Συνάντηση Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009 Ώρα 8:30-12:30 Η δυναμική της επικοινωνίας, Η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του εφήβου, Προετοιμασία ασκήσεων υλικού «Συζητήσεις Εφήβων»

-3η Συνάντηση Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009 Ώρα 17:30-21:00

Παρουσίαση και συζήτηση του θέματος “Όμοιοι & διαφορετικοί”

Διάλειμμα

Παρουσίαση και συζήτηση του Θέματος “Τι επιτρέπεται να νιώθω” –

4η Συνάντηση Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009 Ώρα 17:30-21:00

Παρουσίαση και συζήτηση του θέματος “Ακούω βλέπω καταλαβαίνω”

Διάλειμμα

Παρουσίαση και συζήτηση του θέματος “Το άγχος”

- 5η Συνάντηση Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009 Ώρα 17:30-21:00

Παρουσίαση και συζήτηση του θέματος “Κρατώντας κάτι που αξίζει”

Διάλειμμα

Συμπεράσματα – Κλείσιμο σεμιναρίου

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Οι ατομικές συναντήσεις στήριξης και τα θέματά τους θα ορίζονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, ανάλογα με τις ανάγκες και τους προβληματισμούς που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του Παιδαγωγικού Υλικού, στους μαθητές τους, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές του Προγράμματος.