Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Συνέδρια-Σεμινάρια

Διημερίδα για τη Βενετσιάνικη κληρονομιά της Κρήτης


Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Περιφερειών Κρήτης και Veneto.

Έναρξη διημερίδας:

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ώρα 5 μ.μ. Στόχος της διημερίδας είναι η προώθηση, ανάδειξη και αξιοποίηση της υπάρχουσας Βενετσιάνικης κληρονομιάς στην Κρήτη. Στη διημερίδα θα παρουσιαστούν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει οι ελληνικοί φορείς (Υπουργείο Πολιτισμού Ελλάδος / 28η και 13η ΕΒΑ, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμοι Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνου κ.λπ.) και την εργασία που έφερε σε πέρας ο Ε.Ο.Ο.Σ. Marco Polo System με την 28η ΕΒΑ, τοποθετώντας σε ιστορικό πλαίσιο τις σχέσεις μεταξύ της Βενετίας και της Κρήτης.

Πέραν της αξιοποίησης των όσων μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί, θα συζητηθεί τη δεύτερη ημέρα, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ο προσδιορισμός ενός «στρατηγικού σχεδίου συνεργασίας» για την αξιοποίηση της βενετσιάνικης κληρονομιάς κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν νέες συνθήκες για την ανάκτηση και τη χρήση της.

Αυτή η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τις Περιφέρειες Κρήτης και Veneto, την Ιταλική πρεσβεία στην Ελλάδα και το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού Αθηνών. Η Περιφέρεια του Veneto έχει συμμετάσχει ήδη στη διαδικασία ανάκτησης της βενετσιάνικης κληρονομιάς στην Ίστρια και τη Δαλματία (Σλοβενία, Κροατία, Μαυροβούνιο) και κατά τον τελευταίο χρόνο έχει αρχίσει και στην Κέρκυρα.