Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: "ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΤΟΥ", ΠΙΕΡ ΜΠΑΡΙΓΙΕ –ΠΙΕΡ ΓΚΡΕΝΤΥ


ΘΙΑΣΟΣ  ΜΙΜΗΣ ΝΤΕΝΙΣΗ

Περιοδεία - Άνοιξη 2010 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

"ΤΟ  ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΤΟΥ"

ΠΙΕΡ  ΜΠΑΡΙΓΙΕ –ΠΙΕΡ ΓΚΡΕΝΤΥ

Μια κλασική κωμωδία  που αξίζει να δουν όλοι!

                   ph

   

 

Πρωταγωνιστούν:

ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ, Στεφανία Δήμου,   ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ,  Χαρίλαος ΚαρανταούληςΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ, Άλκης Καρράς


Συμπρωταγωνιστούν:

ΤΖΕΝΗ  ΔΙΑΓΟΥΠΗ, Εριφύλλη Λιγνού,   ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ, Μιχαήλ, ΓΙΑΝΝΗΣ  ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ, Πανίκος Χατζηγιωργής,  ΑΘΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, Τόνια Σιμοπούλου  και η ΓΙΟΛΑΝΤΑ   ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ, Κερασία 

ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: 

Το περίφημο έργο των Μπαριγιέ και Γκρεντύ ανέβηκε στο Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ – ΝΤΕΝΙΣΗ περί τα τέλη Οκτωβρίου από την Μιμή Ντενίση. Η κλασική αυτή  κωμωδία παρουσιάζεται σε ελεύθερη διασκευή της ίδιας. Το έργο έχει παιχτεί ανά τον κόσμο, σε διαφορετικές εκδοχές, πάντα με μεγάλη επιτυχία. Στην Ελλάδα έχει ανέβει από την Κα Κατερίνα, την Έλλη Λαμπέτη και την Μιμή Ντενίση.  Στο Broadway έφτασε τις 1370 παραστάσεις με την Λωρήν Μπακώλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ στον κινηματογράφο έχει γίνει ταινία με την Ίγκριντ Μπέργκμαν στο ρόλο της στριμμένης ιδιαιτέρας, τον Γουώτερ Ματάου στο ρόλο του γιατρού και τη Γκόλντι Χων στο ρόλο της Τόνι, η οποία και βραβεύτηκε με Οσκαρ για την ερμηνεία της.

Ο Κώστας Βουτσάς, σ’ έναν από τους βασικούς ρόλους, επανέρχεται  στην πρόζα  και συνεργάζεται πρώτη φορά με την  Μιμή Ντενίση και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, στο ρόλο του γιατρού, για πρώτη φορά σε ρόλο με πολύ χιούμορ.

Η διασκευή και σκηνοθεσία είναι της Μιμής  Ντενίση, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Φωτεινής Δήμου, οι φωτισμοί του Αντρέα Μπέλλη και βοηθός σκηνοθέτη ο Χρήστος Καρχαδάκης.

Πρωταγωνιστούν, επίσης, η Τζένη Διαγούπη, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Γιάννης Πολιτάκης, η Αθηνά Οικονομάκου και η Γιολάντα Μπαλαούρα. 
 
 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ – ΔΙΑΝΟΜΗ 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 

Ελεύθερη  Διασκευή-Σκηνοθεσία: Μιμή  Ντενίση

Σκηνικά - Κοστούμια: Φωτεινή  Δήμου

Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης

Χορογραφίες: Αμάλια Μπένετ         

Βοηθός  Σκηνοθέτη: Χρήστος  Καρχαδάκης

Μουσική Επιμέλεια: Αναστασία  Μπαρμπουνάκη 

 

ΔΙΑΝΟΜΗ: 

Μιμή  Ντενίση: Στεφανία Δήμου

Κώστας  Βουτσάς:  Χαρίλαος Καρανταούλης

Παναγιώτης  Μπουγιούρης:  Άλκης Καρράς

Πρόδρομος Τοσουνίδης: Μιχαήλ        

Τζένη Διαγούπη: Εριφύλλη Λιγνού

Γιάννης Πολιτάκης: Πανίκος Χατζηγιωργής       

Γιολάντα Μπαλαούρα: Κερασία   

Αθηνά Οικονομάκου: Τόνια Σιμοπούλου   

  

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 

Ένας  διάσημος πλαστικός χειρουργός (Μπουγιούρης) ζει μια ευτυχισμένη ζωή μέσα στο ψέμα. Έχει μία αυστηρή βοηθό (Ντενίση) που τον λατρεύει και τον φροντίζει σαν γυναίκα του, μία φιλενάδα  (Οικονομάκου) που τον νομίζει παντρεμένο, όπως της έχει πει για να μην τον καταπιέζει και τους πλούσιους και θεότρελους πελάτες του μεταξύ των οποίων και τον ηλικιωμένο ερωτομανή θείο του (Βουτσάς).  Όταν η κοπέλα του γιατρού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ο γιατρός συγκινείται και αποφασίζει να την παντρευτεί. Πρέπει όμως να χωρίσει από την «φανταστική» γυναίκα του, τον ρόλο της οποίας αναλαμβάνει να παίξει η βοηθός του. Έτσι αρχίζει μια σειρά από απίστευτες κωμικές καταστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί ο «κάκτος» όπως αποκαλεί την βοηθό του που επιτέλους ανθίζει.