Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Θέατρο

Ο Πέτρος Μάρκαρης συζητά με το κοινό της παράστασης «Αγρυπνία»


Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ ενημερώνει τους φίλους του θεάτρου ότι το Σάββατο 22 Μαΐου και μετά την παράσταση του έργου «ΑΓΡΥΠΝΙΑ» του Λαρς Νουρέν που παρουσιάζεται αυτή την εποχή στο θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό με  αφορμή το έργο και την παράσταση. Στη συζήτηση θα συμμετέχει ο γνωστός μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Πέτρος Μάρκαρης καθώς και όλοι οι συντελεστές της παράστασης. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 11.20 μ.μ. και θα μπορούν να παρευρίσκονται σε αυτήν φίλοι του θεάτρου που έχουν δει το έργο σε προηγούμενες παραστάσεις του.

Τελευταίες 6 παραστάσεις

Επίσης η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ υπενθυμίζει στους φίλους του θεάτρου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση της «ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ» του Λαρς Νουρέν ότι το έργο θα παίζεται μόνο μέχρι και την Κυριακή 30 Μαΐου.

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ παρουσιάζει ήδη από την Παρασκευή 16 Απριλίου το θεατρικό αριστούργημα του σημαντικού σουηδού συγγραφέα Λαρς Νουρέν «ΑΓΡΥΠΝΙΑ» (1983). Πρόκειται για ένα έργο ανάλαφρο αλλά και σκληρό, ακραίο αλλά και εξαιρετικά κωμικό πάνω στην τρέλα  του έρωτα, την σαγήνη του αλκοόλ, τη βιαιότητα των οικογενειακών σχέσεων, την παιδική ηλικία, τη σχέση με τη μητέρα… Ίσως το καλύτερο μέχρι σήμερα θεατρικό έργο του Νουρέν, το έργο που παρουσίασε τη μεγαλύτερη επιτυχία σε όποια θεατρική σκηνή και αν παρουσιάστηκε, από τη Στοκχόλμη μέχρι τη Νέα Υόρκη, παρουσιάζεται τώρα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα Χανιά, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, στο θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ, Υψηλαντλων 12.

Η μαύρη κωμωδία του Λαρς Νουρέν «Αγρυπνία» παρουσιάζεται σε μετάφραση από τα σουηδικά Κώστα Κουκούλη και Ξενοφώντα Παγκαλιά, επιμέλεια του κειμένου της παράστασης και δραματουργική επεξεργασία Λίλας Τρουλλινού, σκηνοθεσία και αισθητική της παράστασης Μιχάλη Βιρβιδάκη, με βοηθό σκηνοθέτη τη Μαρία Μπαλαντίνου. Παίζουν οι ηθοποιοί Μιχάλης Βιρβιδάκης (Γιον), Δέσποινα Πολλαναγνωστάκη (Σαρλότ), Μαρία Μπουλουγούρη (Μόνικα) και Αντώνης Παλιεράκης (Άλαν).

Κρατήσεις θέσεων, πληροφορίες στο τηλέφωνο 28210 92395 και 6973005570

Το έργο είναι ακατάλληλο για παιδιά.