Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Θέατρο

Θέαμα - Σπύρος Παπαδόπουλος Γρηγορίου Ξενόπουλου


 

 

 

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008
Θέαμα - Σπύρος Παπαδόπουλος
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ - 21.15
Γρηγορίου Ξενόπουλου
Το Φιόρο του Λεβάντε

Τετραπέρατος Ζακυνθινός, πανέξυπνος, αθώος, γαλίφης και καταφερτζής, πολυμήχανος, όλα τα φέρνει βόλτα, όλα τα παλεύει, εκτός από το φόβο του για τους σεισμούς! «Πολύ κούνια αφέντη, πολύ κούνια! Όλο σκόρσο και σπαβέντο!»
Έτσι, μία ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΙΑ, ... αφήνει τη μάνα του και τη Ζάκυνθο που λατρεύει, παίρνει την κιθάρα του που λατρεύει επίσης, και νάσου τον στην Αθήνα. Επιστάτης στον κύριο Βάλδη. Ο κύριος Βάλδης, δικηγόρος με καριέρα, με γυναίκα, με πεθερά, με ερωμένη, με δύο κόρες και επίδοξους γαμπρούς να μπαινοβγαίνουν μες το σπίτι, τάχαμου πως θέλουν να το νοικιάσουν, ένα χάος! Και ποιος θα βάλει τάξη στο χάος; Μα ο Νιόνιος φυσικά! Που στην αρχή όλοι τον «κογιονάρουνε» αλλά με τον καιρό, με ψέματα, με αλήθειες και κόλπα χίλια δύο, κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του. Τους γίνεται απαραίτητος! Τίποτα δεν γίνεται χωρίς τον Νιόνιο! Από επιστάτης, «αφέντης»! Έλα όμως που αρχίζει να του λείπει η «Ζακυθούλα» του όλο και πιο πολύ, και δεν αντέχει άλλο τη βουή «τση Αθήνας»; «Ούλα στονάρουνε εδώ! Οι καμπάνες, οι πουλητάδες τση ρούγας, τα τραμ, τ''αυτοκίνητα, τα σκυλιά που βαΐζουνε, οι δούλες που κλαίνε, οι κανταδόροι τση νύχτας, ούλα! Δεν μπορώ άλλο! Ίσια μ'' έδεκει!»
Έτσι, μία ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΙΑ, .................. η συνέχεια επί σκηνής!
Ένα ταξίδι στην αθωότητα, μακριά από την τρέλλα και το «δήθεν» που ζούμε. Μία παράσταση που απευθύνεται σε όλους ασχέτως καταγωγής, φύλου, ηλικίας, θρησκεύματος! Το γέλιο δίνει ζωή! Και η ΖΩΗ είναι ΩΡΑΙΑ!
Συντελεστές :

Σκηνοθεσία: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ
Σκηνικά: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
Κοστούμια: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΖΙΚΩΦ
Μουσική-τραγούδια: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑNΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Χορογραφίες: ΦΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ
Φωτισμοί: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΛΛΗΣ

Παίζουν:

Σπύρος Παπαδόπουλος, Χάρης Σώζος, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ευαγγελία Μουμούρη, Μελίνα Βαμβακά, Άγγελος Μπούρας, Δέσποινα Γιαννοπούλου,
Τζένη Θεωνά, Ηρώ Μπέζου, Στέλιος Πέτσος, Κων/νος Χατζηδημητρίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ : 22 € - Φοιτητικό, Μαθητικό : 17 €