Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Θέατρο

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης Αισχύλου Προμηθέας Δεσμώτης


Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης


 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ :

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ - 21.30
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης
Αισχύλου
Προμηθέας Δεσμώτης

Μια φιλόδοξη παραγωγή, από το «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης» με ερμηνευτή τον Χρίστο Καλαβρούζο στο ρόλο του Προμηθέα. Η παράσταση αυτή είναι μια συλλογική εμπειρική κατάθεση κορυφαίων συντελεστών του θεάτρου μας που με σεβασμό στο λόγο και στην παράδοση φιλοδοξεί να δώσει καλό αποτέλεσμα.
Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» είναι διαλογισμός με το άγνωστο. Μια μεγαλειώδη σπαρακτική κραυγή οργής για το παράλογο και αναιτιολόγητο. Η ρήξη είναι οριστική. Ο Προμηθέας έκλεψε το άνθος της φωτιάς και το δώρισε στους θνητούς που σαν σκιές ονείρου περνούσαν τη μακριά ζωή τους όπως λάχει στα τυφλά. Έδειξε στους θνητούς πώς να φτιάχνουν καλύβες, γιατροσόφια ν'' απαλύνουν τον πόνο τους, να ξεχωρίζουν τις εποχές, να ερμηνεύουν όνειρα, χρησμούς, πώς να υποτάξουν τα ζώα για να αναλάβουν τους πιο βαριούς μόχθους του ανθρώπου και ότι πολύτιμο κρύβει η γη στα σπλάχνα της.
Όλες οι ανθρώπινες τέχνες, είναι δωρεές του Προμηθέα. Για όλα αυτά καρφώνεται στην ερημιά, στην κορφή ενός βράχου που θα οδεύσει αμέτρητους αιώνες. Εκεί στην ερημιά του κόσμου φτάνει ένα άλλο θύμα του Δία, η τιμωρημένη απ΄την Ήρα περιπλανώμενη Ιώ. Ο Προμηθέας προφητεύει ότι απ΄ τη γενιά της θα γεννηθεί ο λυτρωτής του . . .

Συντελεστές :

Μετάφραση: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΛΑΣ
Σκηνοθεσία: ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΟΣ
Σκηνικά: ΛΑΛΟΥΛΑ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Κοστούμια: ΕΛΕΝΗ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗ
Μουσική: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ
Μουσική Διδασκαλία: ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΛΟΥΚΙΣΣΑ
Χορογραφίες: ΕΡΣΗ ΠΙΤΤΑ
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜ
Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου:ΑΝΤΖΗ ΠΙΚΝΑΔΑ
Βοηθός Χορογράφου: ΕΛΕΝΗ ΜΟΜΤΣΟΥ


Παίζουν :

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Χρίστος Καλαβρούζος
ΗΦΑΙΣΤΟΣ: Βασίλης Κολοβός
ΕΡΜΗΣ: Βούλγαρης Θωμάς
ΩΚΕΑΝΟΣ: Περικλής Καρακωνσταντόγλου
ΙΩ: ΓιούληΤάσιου
ΚΡΑΤΟΣ: Περικλής Καρακωνσταντόγλου

ΧΟΡΟΣ:
Τίνα Αλεξοπούλου, Εύα Βάρσου, Μαρία Βλαχάκη, Μαρία Γίτσα, Ευγενία, Δημτηροπούλου, Βάσω Καρπούζα, Σιμόνη Κολέντζου, Εύη Μητσοπούλου, Έλενα Μόμτσου, Δήμητρα Φράντζιου, Εύη Φώτου

ΕΙΣΟΔΟΣ : 20 € - Φοιτητικό, Μαθητικό : 15 €