Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Θέατρο

Μαγικές Σβούρες Δημήτρη Αδάμη Η Ξυλένια Κούκλα


Μαγικές Σβούρες Δημήτρη Αδάμη Η Ξυλένια Κούκλα

ΤΡΙΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ - 21.00
Μαγικές Σβούρες
Δημήτρη Αδάμη
Η Ξυλένια Κούκλα

Οι «μαγικές σβούρες» φέρνουν στα παιδιά έναν πολύτιμο μύθο που πέρασε στις προφορικές παραδόσεις των ευρωπαικών λαών, από την Αγγλία έως τη Μεσόγειο και την Μ.Ασία και που τον συναντάμε στην Ελλάδα από τα Επτάνησσα έως την Κρήτη. Έγινε παραμύθι θαυμαστό στα χέρια αγαπημένων παραμυθάδων,όπως οι αδερφοί Γκριμ και ο Περό. Στην παράστασή μας φωτίστηκε περισσότερο η παραλλαγή της Μ.Ασίας.
Στην «Ξυλένια Κούκλα» 7 ηθοποιοί ως σύγχρονοι παραμυθάδες ανταμώνουν για να αφηγηθούν με συγκίνηση το παραμύθι.
Τα παιδιά θα ταυτιστούν μ''αυτό το κορίτσι που μάχεται την προκατάληψη απέναντι στην διαφορετικότητα και που με την ευγένεια και την καλοσύνης της στέκεται απέναντι στο μίσος και την κακία.
Τα τραγούδια της παράστασης συναντούν το παραμύθι στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής και είναι του σπουδαίου Τούρκου συνθέτη Hamamizade Ismail Dede Effendi που έζησε στην Κωνσταντινούπολη την εποχή του Μόσταρτ. Στην ηχογράφηση των τραγουδιών ακούγεται το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ.
Τα εντυπωσιακά κοστούμια σχεδίασε ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας,το μοναδικό ξύλινο φόρεμα κατασκευάστηκε από τη Δήμητρα Καίσαρη, την κίνηση των ηθοποιών επιμελήθηκε η Άρτεμις Ιγνατίου και οι φωτισμοί σχεδιάστηκαν από τον Γιώργο Ανεστόπουλο.
Υποσχόμαστε να πάρουμε τα παιδιά από το χέρι και να περπατήσουμε με την
Ξυλένια Κούκλα στον δρόμο του θάρρους και της αγάπης σε μια παράσταση που φτιάχτηκε με το υλικό των ονείρων , με μια αθωότητα παλιά αλλά και τόσο καινούρια!

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Έλενα Αρβανίτη
Δημήτρης Καπετανάκος
Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
Πασχάλης Μερμηγκάκης
Μαρία Μπρανίδου
Δημήτρης Πάσσος
Μαρία Ροβάκη

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 10 €