Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Θέατρο

'Οι Δανειστές' στο Ωδείο από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης


Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι πρόβες του έργου ''Οι Δανειστές'' που θα παρουσιάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης ως 1ο έργο της χειμερινής θεατρικής περιόδου.
Η πρεμιέρα θα δοθεί στα Χανιά το Σάββατο 8 Ιανουαρίου στην αίθουσα θεάτρου του Βενιζελείου Ωδείου και ώρα 9 το βράδυ.
''Οι Δανειστές'' ένα από τα πιο διάσημα έργα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ αλλά και από τα σημαντικότερα του παγκόσμιου δραματολογίου, θα φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου στο εξωτερικό και την Ελλάδα σκηνοθέτη Γιάννη Ιορδανίδη, που φέτος θα σκηνοθετήσει επίσης τους ''Νταντάδες'' του Γιώργου Σκούρτη στην Αθήνα, με τους Θύμιο Καρακατσάνη, Γιώργο Κωνσταντίνου και Τάκη Χρυσικάκο καθώς επίσης και το ''Καλιφόρνια Ντρίμιν'' του Βασίλη Κατσικονούρη στο Θεσσαλικό Θέατρο, με τους Στέλιο Καλαϊτζή, Αντώνη Καλογήρου, Αρετή Ντάλιου και Ιωάννα Κουτρουλή.
Η μετάφραση και η δραματουργική επεξεργασία είναι του σκηνοθέτη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Λυντζέρη, οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Mουσική επιμέλεια και βοηθός σκηνοθέτη ο Αλέξανδρος Νταβρής.
Τους ρόλους του έργου θα ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ζαχαρίας Ρόχας (Γκούσταβ), Αγάπη Μανουρά (Θέκλα), Μιχάλης Μαρκάτης (Άντολφ).
Πρόκειται για μια ''τραγική κωμωδία'', όπως χαρακτηρίζει το έργο ο ίδιος ο συγγραφέας, που έχει για κεντρικό θέμα τις σχέσεις και τις συγκρούσεις των δύο φύλων που στοίχειωσαν σχεδόν όλη του τη δραματουργία αλλά και τη ζωή του.