Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Θέατρο

“Αγγελική” από τους Killing the Fly στην Δημοτική Πινακοθήκη


Οι Killing the Fly επιστρέφουν στα Χανιά με το έργο τους “Αγγελική”.
Η “Αγγελική” είναι ένα μελόδραμα για τρεις ηθοποιούς που καταφέρνουν με απλά μέσα – την κουκλοπαιχτική, τη μιμική και τα σώματά τους – να μεταφέρουν επί σκηνής το ταξίδι της ζωής της Αγγελικής Ματθαίου.
Η παράσταση βασίζεται στη πραγματική ιστορία της ηρωίδας, μιας προσφηγγοπούλας από τις Νέες Φώκαιες της Σμύρνης όπως η ίδια την παρουσιάζει σε ένα γράμμα της που δημοσίευσε στις εφημερίδες το 1995. Η Αγγελική Ματθαίου, όπως μας λέει στην αρχή της παράστασης, είναι “…παιδί της Λωζάνης. Της συνθήκης της Λωζάνης”.
Η ιστορία της ξεκινά στα 1922 στο σπίτι της όταν η ηρωίδα μας ήταν μόλις 6 χρονών. Με την Καταστροφή της Σμύρνης η οικογένεια της αιχμαλωτίζεται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή (τσανταρμάδες). Κι έτσι ξεκινά ένα πολύχρονο οδοιπορικό προς τα ενδότερα της Τουρκίας στη διάρκεια του οποίου χάνει όλη της την οικογένεια. Έπειτα από χρόνια καταλήγει στην Αθήνα και τέλος στο Ρέθυμνο.
Το μεταναστευτικό είναι ένα φλέγον ζήτημα που συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη σε όλη την Ευρώπη. Μέσα από την προσωπική της ιστορία , η Αγγελική θέτει ξανά το ερώτημα “Τί εστί εθνική ταυτότητα;” “Τί εστί έθνος;”
Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Γιάννης Κουκουράκης
ημερομηνίες: 25/8 – 26/8
μέρος: Αυλή Δημοτικής Πινακοθήκης, Χανιά
ώρα έναρξης: 21.00
τιμή εισητηρίου: €10
τηλ. κρατήσεων: 6945 41 20 14
ΕΙΚΟΝΑ

Αρχεία

  1. 9386_aggelikitheatrochania2015