Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Θέατρο

Θεατρική παράσταση «ο Μάρξ στο Σόχο» στο PALACE CINEMAS MEGA PLACE


 

              «ο Μάρξ στο Σόχο»

 Μετά από τρία χρόνια επιτυχίας, η παράσταση του έργου του Χάουαρντ ΖΙΝ «Ο ΜΑΡΞ ΣΤΟ ΣΟΧΟ» με πρωταγωνιστή τον Άγγελο Αντωνόπουλο, περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.


Ο Μαρξ ζητάει από τις αρμόδιες αρχές του άλλου κόσμου να κατέβει για λίγο στη Γη, για να «αποκαταστήσει το όνομα του», όπως λέει. Από λάθος, αντί να επιστρέψει στο Σόχο του Λονδίνου, όπου έζησε και πέθανε, βρίσκεται στο Σόχο της Νέας Υόρκης. Έχει μία ώρα.
Με χιούμορ και άλλοτε με παράπονο, ο Μαρξ μιλάει για τη ζωή του, «ξεκαθαρίζει» τις περίφημες ρήσεις του, νοσταλγεί τους άλλους μεγάλους της εποχής (Ένγκελς, Μπακούνιν), και τελικά διαπιστώνει πως τίποτα δεν άλλαξε στον κόσμο τα τελευταία εκατό χρόνια. «Και λένε πως οι ιδέες μου έχουν πεθάνει».
Με αυτό το μονόλογο, ο Ζιν, ένας από τους μεγαλύτερους αριστερούς διανοούμενους της εποχής μας, κατορθώνει, με απλότητα και σαρκασμό, να συγκινήσει ακόμα και τη νεότερη - αδιάφορη πολιτικά - γενιά.

Ο Καρλ Μαρξ βρήκε τον ιδανικό ερμηνευτή στο πρόσωπο του Άγγελου Αντωνόπουλου, του σημαντικού Έλληνα ηθοποιού που κατόρθωσε για τρία συνεχόμενα χρόνια να επικοινωνήσει με ένα πολυπληθές κοινό όλων των πολιτικών αποχρώσεων, να ταράξει και να συγκινήσει όλους τους θεατές. Η ερμηνεία του Αντωνόπουλου απέσπασε ύμνους από κριτικούς και κοινό και επέτυχε να προσελκύσει την πολιτική ηγεσία της χώρας όλων των παρατάξεων.

Η πορεία του Αντωνόπουλου ως Μαρξ επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα, με προσκλήσεις από πολλές πόλεις και μεγάλα θέατρα και έχει τη δύναμη να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα, όσο το κοινό νιώθει την ανάγκη να ακούσει και να σκεφτεί ανώτερες ανθρωπιστικές αξίες μέσα από ένα λόγο καθημερινό, απλό, χιουμοριστικό και καθόλου διδακτικό ή προσηλυτιστικό.

* Τα δικαιώματα παραχώρησε αποκλειστικά ο ίδιος ο Χάουαρντ Ζιν για αυτό το πρώτο ανέβασμα του έργου στην Ελλάδα.

 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Άρης Λασκαράτος Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου Σκηνικά - Κοστούμια : Γιώργος Ασημακόπουλος

 
Δ/νση Παραγωγής:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ κιν. 6977408710

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Γενική Είσοδος: 20 €  Φοιτ: 15

 

ΧΑΝΙΑ PALACE CINEMAS   MEGA PLACE

BΛHTEΣ ΣOYΔAΣ    ΠΑΡ 10 & ΣΑΒ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 28210 57757          ΩΡΑ 9 μμ  

 

 

ΕΓΡΑΨΑΝ


ΝΕΑ

...Ένας αποκαλυπτικός και ανανεωμένος Άγγελος Αντωνόπουλος έχτισε έναν απολαυστικό Μαρξ, αυθεντική φιγούρα, ειρωνικό, ερωτικό, αποκαλυπτικό, εξομολογητικό και ιδεολογικά γνήσιο...Ο Αντωνόπουλος κεντάει, αυτοσαρκάζεται, αποστασιοποιείται και το χαίρεται. Μια απόλαυση, μια αισθητική χαρά, το αιωνίως ζητούμενο από την υποκριτική τέχνη...

          Κώστας  Γεωργουσόπουλος

 

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

...Είδα τον εν πλήρει ωριμότητι Άγγελο Αντωνόπουλο να παρασταίνει εκπληκτικά τον «Μαρξ στο Σόχο», συγκινείται γνήσια, οργίζεται, νοσταλγεί, αυτοσαρκάζεται ή ειρωνεύεται με μέτρο και γενικά, κατορθώνει μια δυσκολότατη ταύτιση του θεατή στο ρόλο του ομιλητικά βωβού συνδιαλεγόμενου...

                                                                                       Γιάννης  Βαρβέρης

 

 

ΑΥΓΗ

...Με το έργο του «Ο Μαρξ στο Σόχο» ο Ζιν, κατορθώνει, με απλότητα και σαρκασμό, να συγκινήσει ακόμα και τη λεγόμενη νεότερη «αδιάφορη πολιτικά» γενιά, να ακούσει και να σκεφτεί ανώτερες ανθρωπιστικές αξίες μέσα από έναν λόγο καθημερινό, απλό, χιουμοριστικό και ανθρώπινο. Για αυτό άλλωστε καταφέρνει τρία χρόνια τώρα να συγκινεί το ελληνικό κοινό που γεμίζει το Θέατρο Βασιλάκου...

Νίκος  Λιονάκης

 

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

...Με χιούμορ και άλλοτε με παράπονο, ο Μαρξ μιλάει για τη ζωή του, που βρήκε τον ιδανικό ερμηνευτή στο πρόσωπο του Άγγελου Αντωνόπουλου, του σημαντικού Έλληνα ηθοποιού, που κατορθώνει για τρία συνεχόμενα χρόνια να επικοινωνεί με ένα πολυπληθές κοινό όλων των πολιτικών αποχρώσεων...