Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800
Εκτύπωση

Η κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελ Βενιζέλου σε συνεργασία με το Δήμου Ελ. Βενιζέλου διοργανώνουν τις παρακάτω πολιτιστικές εκδηλώσεις "Καλοκαίρι 2010".
Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Εξαίρεση αποτελεί η εκδήλωση "Ο Μίλτος Πασχαλίδης τραγουδά για τους Γιατρούς του Κόσμου" που σκοπό έχει την ενίσχυση του ταμείου της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου"

Συνοπτικός πίνακας εκδηλώσεων της κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Ελ Βενιζέλου

Ημερομηνία Ώρα Εκδήλωση Τοποθεσία
26/07/2010 21:00 Θεατρική παράσταση
«Ο άλλος Δον Ζουάν»
Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής
01/08/2010 21:00 Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον παλιό Ελληνικό
Κινηματογράφο με το συγκρότημα PrimaVista
Γήπεδο Μινωταύρου, Μουρνιές
05/08/2010 21:00 Παράσταση Καραγκιόζη Προαύλιος Χώρος Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου, Νεροκούρου
07/08/2010 20:00 Πλανήτης Κρήτη, Η Κρήτη Χορεύει Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης
Συμμετοχές στο www.200000.gr
08/08/2010 21:00 Παράσταση Καραγκιόζη Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής
11/08/2010 21:00 Τιμητική Κρητική βραδιά Παντελή Κρασαδάκη Προαύλιος χώρος Αγίας Βαρβάρας, Μουρνιές
17/08/2010 21:00 Παράσταση Καραγκιόζη Δημοτικό Σχολείο Πασακακίου
21/08/2010 21:00 Θεατρική παράσταση «Ο Αυγερινός & η Πούλια» από τις “Μαγικές Σβούρες” Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής

25/08/2010
Έγινε διόρθωση ημ/νιας

21:00 Θεατρική παράσταση «Του έρωτα τα Πάθη» από το θέατρο Κρήτης Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής
29/08/2010 21:00

Ο Μίλτος Πασχαλίδης τραγουδά για τους Γιατρούς του Κόσμου
(Γενική είσοδος: 10 €)

Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής
30/08/2010 19:30

Εκδήλωση "Η Κρητική παράδοση στην ζωή του Ελ. Βενιζέλου"
(Συνδιοργάνωση - Ιδρυμα Ελ. Βενιζέλου)

Προαύλιος Χώρος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, Μουρνιές
05/09/2010 20:30 Παράσταση Καραγκιόζη Προαύλιος Χώρος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, Μουρνιές
07/09/2010 19:00 8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών Δήμος Ελ. Βενιζέλου

22/09/2010

18:00

Εκδήλωση
"Τροχαία ατυχήματα και οι επιπτώσεις τους"
(Συνδιοργάνωση - Ενορία Αγίου Ελευθερίου Μουρνιών Κυδωνίας)

Προαύλιος Χώρος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, Μουρνιές

Τελευταία ενημέρωση 14/09/2010

 

Θεατρική παράσταση «Ο άλλος Δον Ζουάν»

........................................................................................................................................................................


Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο με το συγκρότημα PrimaVista

Μία ονειρική μουσική παράσταση από το συγκρότημα ‘’PRIMAVISTA’’ βασισμένη σε ιδέα τoυ Κωνσταντίνου Γιαννάκη, μας ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε την ερμηνεία κομματιών από τον παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο και το έντεχνο τραγούδι.

Με ένα καλοδουλεμένο και εναρμονισμένο μουσικό σύνολο, με την αφηγηματική σύνδεση των μουσικών ερμηνειών, φθάνουμε σ’ εκείνο το ποιοτικό αποτέλεσμα που σέβεται την αισθητική του θεατή-ακροατή προσφέροντάς του πραγματικά στιγμές συγκίνησης-ενθύμησης και ομορφιάς.

Παίζουν οι μουσικοί:

Κωνσταντίνος Γιαννάκης: Πιάνο-Ενορχήστρωση
Κατερίνα Παπουτσάκη: Tραγούδι
Παναγιώτης Βιντινής: Κιθάρα-Τραγούδι
Στέλλα Σειραγάκη: Τραγούδι
Έλενα Ορμυλιώτου: Βιολί-Φωνητικά
Γρηγόρης Φίλος: Κοντραμπάσο
Tάσος Νικολόπουλος: Ηχητική κάλυψη

Τελευταία Ενημέρωση 12/08/2010

 

Παράσταση Καραγκιόζη

........................................................................................................................................................................

 

Πλανήτης Κρήτη, Η Κρήτη Χορεύει

Ένα αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα ολόκληρο το νησί η Κρήτη, χορεύει στους μοναδικούς ρυθμούς της. Η κύρια εκδήλωση 1 πραγματοποιείται στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, Χανιά- Άγιος Νικόλαος μήκους 200000 μέτρων. Ξεκινάει με αργό πεντοζάλη από 200.000 και πλέον χορευτές και ακολουθούν το χορό οι πατριώτες μας, η Ήπειρος, η Ρούμελη, ο Πόντος, η Ελλάδα ολόκληρη και οι «Φίλοι της Κρήτης» μέσω των κατά τόπους σωματείων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη γη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Κρήτη, ο «Πλανήτης Κρήτη», στέλνει μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης καλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ΕΝΑ μαζί του. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί και θα κλείσει στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Κρήτης, όπου τα αστέρια μας οι καλλιτέχνες θα ξεσηκώσουν ολόκληρο το πλανήτη με το τραγούδι τους και το χορό τους, προσελκύοντας και αξιοποιώντας το ενδιαφέρον των διεθνών ειδησεογραφικών καναλιών από τη μοναδική σε πλανητικό επίπεδο εκδήλωση.

Περισσότερα στο www.200000.gr

........................................................................................................................................................................

 

Τιμητική Κρητική βραδιά Παντελή Κρασαδάκη

.........................................................................................................................................................................

 

Θεατρική παράσταση «Ο Αυγερινός & η Πούλια» από τις “Μαγικές Σβούρες”

Μια θεατρική παράσταση του Δημήτρη Αδάμη.

Έρχεται στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής , μετά από πρόσκληση του δήμου Ελ. Βενιζέλου η πιο λαμπερή θεατρική παράσταση για τα παιδιά , μιας και ο ουρανός θα είναι γεμάτος αστέρια.

Οι μαγικές σβούρες και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης ,οι δημιουργοί της παράστασης «Σίτος Σιταράκις , αυτός ο Μεγάλος μικρός» , που αγαπήθηκε πολύ από τα παιδιά, έρχονται για να διηγηθούν ένα υπέροχο ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι !!!

Είναι το παραμύθι που κατάγεται από τα βάθη μιας Ελλάδας που αγαπάμε και που έχει γνωρίσει δεκάδες παραλλαγές. Τότε που γιαγιάδες και παραμυθάδες έδιναν με τις ιστορίες τους εξήγηση στα φαινόμενα της φύσης , στα μαγικά μυστικά αυτού του κόσμου. Τότε που τα παραμύθια έστρεφαν τα βλέμματα των παιδιών ψηλά στον ουρανό για να ακολουθήσουν τον δρόμο των αστεριών.Ήταν και δεν ήταν ,σε ένα τόπο μακρινό και κοντινό συνάμα ,ένα κορίτσι , η Πούλια. Ζούσε μαζί με τον βασιλιά πατέρα της που είχε παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Αυτή η γυναίκα είχε ένα γιο, τον Αυγερινό. Στο πρόσωπό του η Πούλια θα βρει τον καλύτερο αδερφό , το φύλακα άγγελό της . Όμως η μητέρα του Αυγερινού είναι μάγισσα και έχει άλλα σχέδια. Ο Αυγερινός θα προστατέψει την Πούλια και οι δυο τους θα βρεθούν μακριά .Κάποια στιγμή οι ήρωες του παραμυθιού θα ζήσουν μια μαγική μεταμόρφωση. Ο Αυγερινός γίνεται ελάφι !Το κορίτσι και το ελάφι συνεχίζουν μαζί.Η αλήθεια και η αδερφική αγάπη αυτών των δυο παιδιών θα νικήσει το κακό και θα τα οδηγήσει να λάμψουν στον ουρανό σαν τα δυο φωτεινά αστέρια που ακόμα μας φωτίζουν , τον Αυγερινό και την Πούλια. Τα παιδιά , στην παράσταση , θα μπουν στον κόσμο μιας έναστρης νυχτιάς καθώς αστεράκια θα προβάλουν μαγικά παντού. Η ευαισθησία και το χιούμορ εναλλάσσονται συνεχώς .Τα μικρότερα παιδιά θα αγαπήσουν το πιο περιπετειώδες και τρυφερό παραμύθι που έχει γραφτεί ενώ τα μεγαλύτερα θα ταυτιστούν με τους δύο ήρωες-έφηβους που απέδειξαν πως η αγάπη είναι ένα φωτεινό αστέρι, πάνω από την κακία , το θυμό και την οργή.

Μια μεγάλη έκπληξη και αποκάλυψη της παράστασης είναι η μουσική της. Τα παιδιά θα απολαύσουν τον άγνωστο ,στους πολλούς , κύκλο τραγουδιών του υπέροχου Μωρίς Ραβέλ , βασισμένο σε ελληνικά δημοτικά τραγούδια!

Οι συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά : Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια : Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Κίνηση - Χορογραφία : Άρτεμις Ιγνατίου
Ενορχήστρωση-Διασκευή:Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική τραγουδιού φινάλε: Τατιάνα Ζωγράφου
Στίχοι-Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος
Παραγωγή: μαγικές σβούρες
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκη Αναστασίου , Αντώνης Γκρίτσης , Κων/νος Μπούντας, Δημήτρης Πάσσος , Έλενα Σταμάτη , Νίκος Σταματόπουλος , Μαριλίζα Χρονέα .

.........................................................................................................................................................................

 

Θεατρική παράσταση «Του έρωτα τα Πάθη» από το θέατρο Κρήτης

Για την θερινή σαιζόν, το Θέατρο Κρήτης θα παρουσιάσει το έργο “Του Έρωτα τα πάθη” του Μιχάλη Μπαλαμούτσου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Φραγκιαδουλάκη. Το εν λόγω έργο συμμετείχε στον 23ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου του Αγ.Νικολάου τον Οκτώβρη του 2006. Στον διαγωνισμό αυτόν βραβεύτηκε με το Β' βραβείο στην κατηγορία του Θεάτρου, ενώ αναμένεται σύντομα να εκδοθεί. Στο διάστημα από 9 έως τις 21 Απριλίου το Θέατρο Κρήτης θα περιοδεύσει με το ίδιο έργο στις Η.Π.Α και στον Καναδά κατόπιν προσκλήσεως της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και συγκεκριμένα στο Brooklyn, New Jersey, Montreal Canada, Miami, Clearwater & Los Angeles.

Πρόκειται για Κρητική κωμωδία-σάτιρα γραμμένη σε δεκαπεντασύλλαβο με έντονα ηθογραφικά στοιχεία και παραδοσιακή μουσική από τον Μιχάλη Αλεφαντινό. Το έργο, όπως αναφέρεται στην αρχή, βασίστηκε στον “Ερωτόκριτο” του αξεπέραστου Β.Κορνάρου, “...το έργο ντου το ήβαλα ομπρός σ' ένα καθρέφτη και πήρ' από την σκέψη ντου, μα μη με πείτε κλέφτη...”. Δεν πρόκειται όμως περί παρωδίας των βασικών ηρώων του Κορνάρου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τον μύθο ξετυλίγει ένας ποιητής (αφηγήτρια). Αυτός βρίσκεται απανταχού παρών ακόμη και στην σκέψη των ηρώων. Αόρατος στους λοιπούς, παίζει, γελά, συμπάσχει, συγκινείται ή διασκεδάζει με τα κατορθώματα των ηρώων.

Κατά τον μύθο, ο πατέρας που είναι ένας πλούσιος βοσκός θα προσπαθήσει να διακόψει την σχέση της κόρης του με τον Μανόλη (ο οποίος ήταν κάποτε φαμέγιος του) μόλις ενημερωθεί για αυτήν από τον γιο του. ...”ο κύρης του που είν' βοσκός κι οζά και χρήματα 'χει, δεν θέλει η θυγατέρα ντου να πάρει όποιο λάχει...” . Για αυτόν τον λόγο ζητά την συνδρομή του γιου του Γιώργη -ο οποίος είναι συνεχώς οπλισμένος έτοιμος για δράση-. “...Αυτός με λόγια δεν μιλεί, το παίζει παλικάρι, κι όπου κι αν πάει δεν ξεχνά έναν τσιφτέ να πάρει...”. Η μάνα του Γιώργη είναι είναι προσκείμενη στον άντρα της. “...να κι η μητέρα τζη καλέ, προβαίνει ζάλο, ζάλο, που ό,τι τση πει ο κύρης τση το κάνει δίχως άλλο...”. Η Μαρία από την άλλη, μια κοπέλα του χωριού σχεδόν κουτοπόνηρη, λέει αλήθειες που πονούν και προσπαθεί να σώσει την σχέση της. “...Κύρη μου, ως σου ήλεγα, κιανείς σας δεν μου μοιάζει γιατί κατέχω μυστικό που εδά η γης σκεπάζει...”

Ο Μανόλης τελικά θα εκδιωχθεί από το χωριό με έναν παράδοξο τρόπο αλλά, με -του κύκλου τα γυρίσματα- και με την βοήθεια της τύχης θα ξαναγυρίσει για να πάρει επιτέλους την Μαρία.

Η σκηνοθεσία και η ενδυματολογία είναι του σκηνοθέτη Δημήτρη Φραγκιαδουλάκη, τα σκηνικά του Γιώργου Σκουμπάκη, η μουσική του Μιχάλη Αλεφαντινού, στην ρύθμιση του ήχου και του φωτισμού είναι ο Μανόλης Ζαχαριουδάκης, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Άνια Κουκάκη (Ποιητής), Παππά Κατερίνα (Μητέρα), Πέρρος Κώστας (Γιώργης), Κορίνα Πίπιλα (Μαρία), Μαστορογιαννάκης Ευάγγελος (Πατέρας) και Μπαλαμούτσος Μιχάλης (Μανόλης).

........................................................................................................................................................................

 

Ο Μίλτος Πασχαλίδης τραγουδά για τους Γιατρούς του Κόσμου

Οι "Γιατροί του Κόσμου" στα πλαίσια της ενίσχυσης της προσπάθειας τους για Ιατρική Βοήθεια και Περίθαλψη ανά τον Κόσμο παρουσιάζουν τον τραγουδοποιό Μίλτο Πασχαλίδη και το συγκρότημα του σε συναυλία στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής (περιοχή Χρυσοπηγής Δ. Ελ. Βενιζέλου)

Με την ευγενική προσφορά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου και χορηγών.

Γενική Είσοδος 10 €


Giatroi_tou_Kosmou__Afisa_PasxalidisSmall


........................................................................................................................................................................

 

Εκδήλωση "Η Κρητική παράδοση στην ζωή του Ελ. Βενιζέλου" (Συνδιοργάνωση - Ιδρυμα Ελ. Βενιζέλου)

Ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο εθνάρχη μας. Οργάνωση από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου με αφορμή την επέτειο της γεννήσεως του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στην φετινή εκδήλωση ομιλητής θα είναι ο Σταμάτης Αποστολάκης, Δάσκαλος – Λαογράφος, με θέμα «Η κρητική παράδοση στη ζωή του Ελευθερίου Βενιζέλου», με ιδιαίτερες αναφορές στις Μουρνιές, τη γενέτειρα του μεγάλου πολιτικού, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι διοργανωτές.

 

........................................................................................................................................................................

8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών

Ο Δήμος Ελ. Βενιζέλου, σε μια προσπάθεια αισθητοποίησης και προσφοράς του κοινού για την αιμοδοσία, συμμετέχει στην 8η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Την Τρίτη 7-9-2010 στις 6.30μμ η φλόγα θα μεταφερθεί στον Καλυκά για να διανύσει την διαδρομή Καλυκάς - Χρυσοπηγή - Κόκκινο Μετόχι - Αγία Μαρίνα - Μουρνιές ( Αύλειος χώρος Ζωοδόχου Πηγής)

Στο τέλος τις διαδρομής θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση (7:00 μμ).

LambadiodromiaPosterSmall

 

........................................................................................................................................................................

Τροχαία ατυχήματα και οι επιπτώσεις τους

Η ενορία Αγίου Ελευθερίου Μουρνιών Κυδωνίας, ο Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου και η κοινοφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου σας προσκαλούν στην εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα και τις επιπτώσεις αυτών, που θα πραγματοποιηθεί την τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 18:00 στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου πηγής στις Μουρνιές

Πρόγραμμα εκδήλωσης

18:00  

Έναρξη εκδήλωσης

18:00 - 18:30

Χαιρετισμοί επισήμων

18:30 - 19:00

"ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ"
Ομιλητής: Κ. Γεώργιος Αρχοντάκης Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής Γ.Ν. Χανίων

19:00 - 19:30

"ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ"
Ομιλήτρια: κα Αλεξάνδρα Πίσχοινα Εισαγγελέας Πρωτοδικών & Εισαγγελέας Ανηλίκων Ν. Χανίων

 ekdilosiAtiximata2Small

........................................................................................................................................................................

Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.