Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800

Κοινωφελής Επιχείρηση

Η Κοινωφελής Επιχείρηση το έτος 2008 υλοποίησε τα έργα:

  • Συνέχιση του έργου «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Το 2008 το έργο εξυπηρέτησε περίπου 130 άτομα προσφέροντας τους υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας (κατ’ οίκον νοσηλεία, ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική, η οικιακή φροντίδα κλπ.) και απασχολεί τρία (3) άτομα.
  • «ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»: Μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2008 που έκλεισε, το έργο εξυπηρέτησε περίπου 980 άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ένταξης στην αγορά εργασίας και αποκλεισμό από τον κοινωνικό ιστό και αφορά ευπαθείς κοινωνικά ομάδες οι οποίες αντιμετωπίζονται με δυσπιστία και διάκριση εκ μέρους της κοινωνίας και ειδικότερα στον τομέα εύρεσης εργασίας και απασχολούσε δύο (2) άτομα.
  • Συνέχιση του έργου «ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ»: Το έργο φροντίζει περίπου 45 νήπια για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, παρέχοντας τους υπηρεσίες όπως: υγιεινή και ασφαλή παραμονή, απασχόληση, διαπαιδαγώγηση, ψυχαγωγία, υγιεινή διατροφή, φροντίδα για την ατομική καθαριότητα τους, μέριμνα για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη και απασχολεί πέντε (5) άτομα.

Κέντρο προσχολικής Αγωγής

Το Κέντρο Προσχολικής αγωγής του Δήμου Ελ. Βενιζέλου απασχολεί 56 παιδιά με προσωπικό που αποτελείται από:

  • 2 άτομα μόνιμο προσωπικό κατηγορίας Τ.Ε Νηπιαγωγών
  • 1 άτομο μόνιμο προσωπικό κατηγορίας Δ.Ε Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.
  • 1 άτομο αορίστου χρόνου Δ.Ε Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
  • 2 άτομα αορίστου χρόνου κατηγορίας Υ.Ε καθαριστών
  • 1 άτομο αορίστου χρόνου κατηγορίας Δ.Ε 32 Μαγείρων

Μέσα στο σχολικό έτος 2008 είχαν πραγματοποιηθεί δύο εκπαιδευτικές εκδρομές για τα παιδιά ενώ ακόμα είχε δημιουργηθεί και μια σχολή γονέων με συμμετοχή παιδοψυχολόγων και λογοθεραπευτών παράλληλα είχαν πραγματοποιηθεί ομιλίες από ειδικούς σε θέματα ανακύκλωσης, κυκλοφοριακής αγωγής κ.α.

Σκοπός του παιδικού σταθμού είναι:

  • Η παροχή προσχολικής αγωγής σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
  • Η εξυπηρέτηση των γονέων και παράλληλα η ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής ψυχολογίας.
  • Η ομαλή μετάβαση των παιδιών προσχολικής ηλικίας από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον
  • Η παροχή ημερήσια διατροφής και φροντίδας στα παιδιά τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» 2007-2008

  • Παροχή υπηρεσιών νοσηλευτικής φροντίδας, ψυχοσυναισθηματικής στήριξης, μέριμνας οικιακών εργασιών, ατομικής υγιεινής και διεκπεραίωσης θεμάτων εκτός οικίας (συνοδεία σε νοσοκομείο, πληρωμή λογαριασμών, αγορά τροφίμων) σε 140-150 εξυπηρετούμενους του Προγράμματος.
  • Εθελοντική προσφορά του ιατρού και Δημοτικού Συμβούλου Ελ,Βενιζέλου, κύριου Σάλεχ Αμπού Σανάμπ, αναφορικά με την συνταγογράφηση φαρμάκων σε ηλικιωμένους οι οποίοι είναι κληνήρεις και δεν έχουν υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον.
  • Δικτύωση και συνεργασία με φορείς υγείας (ΙΚΑ, Ψυχιατρική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, ) και πρόνοιας (Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, Α/βαθμια και Β/θμια Υγειονομική Επιτροπή).
  • Κατασκευή χειροποίητων πασχαλινών δώρων για τα παιδιά με αναπηρία των ΚΗΦΑΜΕΑ και ΕΛΕΠΑΠ από τους εξυπηρετούμενους και το προσωπικό του Προγράμματος.
  • Προσφορά ειδών διατροφής ή τροφοεπιταγών σε άπορες οικογένειες εξυπηρετούμενων μέσω χορηγιών από εμπορικά καταστήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, ενόψει εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα.
  • Διοργάνωση εορταστικής εκδήλωσης σε χώρο εστίασης του Δήμου μας την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων.
  • Διοργάνωση εκδρομής για τους εξυπηρετούμενους του Προγράμματος.
  • Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικής Γιορτής για τους εξυπηρετούμενους του Προγράμματος.
  • Προσφορά πασχαλινών ειδών στους εξυπηρετούμενους από χορηγίες ζαχαροπλαστείων και Αρτοποιείων της πόλης μας.
  • Διάθεση χριστουγεννιάτικων δώρων στους εξυπηρετούμενους του Προγράμματος.

Πεπραγμένα Κοινωφελούς Επιχείρησης
Πολιτισμός - ανάπτυξη - δράση -επικοινωνία

ΔΡΑΣΕΙΣ
23/1/2008 Ομιλία της ειδικής παιδαγωγού – οικογενειακής συμβούλου κυρίας Πασχαλιάς Δικαιούλια στον παιδικό σταθμό «Λιλιπούπολη».
23-25/1/2008 Συνεργασία των ψυχολόγων του Γραφείου ΚΥΥ με τους Γιατρούς του Κόσμου σε πρόγραμμα διενέργειας ενημέρωσης μαθητών δημοτικών σχολείων του Ν. Χανίων.
9/4/2008 Ομιλία της ειδικής παιδαγωγού – οικογενειακής συμβούλου κυρίας Πασχαλιάς Δικαιούλια στον παιδικό σταθμό «Λιλιπούπολη».
23/6/2008 Γιορτή Παιδικού Σταθμού «Λιλιπούπολη» για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς.
23-24/4/2008 Προσφορά τροφοεπιταγών από το κατάστημα ΙΝΚΑ Χανίων σε άπορες οικογένειες του Δήμου για το Πάσχα.
3/7/2008 Μετατροπή της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων Ελ. Βενιζέλου σε Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελ. Βενιζέλου.
17/7/2008 Συμμετοχή της Επιχείρησης στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
10/10/2008 Υπογραφή Σύμβασης Διετούς Προγράμματος Δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελ. Βενιζέλου.
1/10/2008 Διοργάνωση εκδρομής στη λίμνη του Κουρνά για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας ημέρας τρίτης ηλικίας» από την Κοινωφελή Επιχείρηση σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
12/12/08 1η Τροποποίηση Απόφασης Ένταξης της πράξης Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην περιοχή Κουμπέ Νεροκούρου, Δήμου σύμβασης επιχορήγησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
23/12/2008 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του προγράμματος «Παιδικός Σταθμός» και παζάρι.
29/12/08 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
31/12/2008 Απόδοση εσόδων από το Χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργάνωσε ο Παιδικός Σταθμός «Λιλιπούπολη» στο ΚΗΦΑΑΜΕΑ.

Επιλογές

Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.