Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800

Το Νεροκούρου ήταν και είναι ένα πολύ ωραίο χωριό, κτισμένο στους πρόποδες της οροσειράς Αλιγάνου, με πανοραμική θέα από τη Σούδα μέχρι τα Χανιά και δυτικότερα το Κολυμπάρι και τον απέραντο κάμπο της περιοχής αυτής. Κατά τα γραφόμενα στο βιβλίο του κ. Σπανάκη είχε αλλάξει κατά διαστήματα πολλούς τρόπους διοικήσεως μέχρι το 1938 που αποτέλεσε ιδίαν Κοινότητα. Τώρα μαζί με τις Μουρνιές αποτελούν το δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου, πρώτο σε πληθυσμό μετά το δήμο Χανίων. Μέχρι το 1923 οι κάτοικοι ήταν το πλείστον Χριστιανοί αλλά και Τούρκοι, οι οποίοι ανταλλάγησαν με τους Μικρασιάτες ομοφύλους και ομοθρήσκους αδελφούς μας.

Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.