Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800

Σας ενημερώνουμς οτι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων σχεδίασε και υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες – Ήρων2» που χρηματοδοτείται κατά 75% από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και κατά 25% από εθνικούς πόρους, με στόχο την εκπαίδευση ενηλίκων πολιτών στην πληροφορική.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες (άνω των 18 ετών), αρχάριους της πληροφορικής (αγρότες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, νοικοκυρές, ανέργους, κ.α.).

 

 

Περιεχόμενο του προγράμματος

Στα πλαίσια του προγράμματος διδάσκονται:

·        Γενικές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούν οι υπολογιστές
·        Η χρήση του λειτουργικού συστήματος Windows
·        Η χρήση επεξεργαστή κειμένου (Word)
·        Η χρήση υπολογιστικών φύλλων (Excel)
·        Η χρήση προγράμματος παρουσιάσεων (Powerpoint)
·        Οι βασικές λειτουργίες του διαδικτύου (internet)
·        Η χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
·        Η αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο (μηχανές αναζήτησης)
·        Οι υπηρεσίες που προσφέρονται από το διαδίκτυο για την εξυπηρέτηση των πολιτών
·        Σύγχρονα θέματα που αφορούν τη χρήση του διαδικτύου (ασφάλεια, ιοί υπολογιστών κ.λπ.)
Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν δωρεάν εκπαιδευτικό εγχειρίδιο. Η φοίτηση είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εκπαιδευόμενους.

 

Διάρκεια Προγράμματος

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 50 ώρες. Μαθήματα θα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα από 2,5 ώρες κάθε φορά, απογευματινές ώρες. Το πρόγραμμα διαρκεί  συνολικά   10 εβδομάδες.

 

Έναρξη τμημάτων

Τα τμήματα θα ξεκινήσουν τους μήνες: Νοέμβριο, Δεκέμβριο 2010, και Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2011 (πρώτο 10ημερο κάθε μήνα).

 

Τόπος διεξαγωγής

Τα τμήματα θα γίνονται στα εργαστήρια πληροφορικής των σχολικών μονάδων   της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευόμενοι θα ενταχθούν σε τμήμα που θα λειτουργήσει σε κάποιο κοντινό σχολείο της περιοχής τους (εφόσον υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός αιτήσεων από την περιοχή).

Πιστοποίηση

Οι εκπαιδευόμενοι που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.

 

Αιτήσεις συμμετοχής

Στη γραμματεία του προγράμματος Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΧΑΝΙΩΝ, ΓΙΑΜΠΟΥΔΑΚΗ 32, ΧΑΝΙΑ, ώρες λειτουργίας 13.00-14.30, όνομα γραμματέως, ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ, τηλ. επικοινωνίας: 2821047133,  ή στα ΚΕΠ του Νομού.  και στα σχολεία που λειτουργούν ως εκπαιδευτικά κέντρα.

Αιτήσεις επίσης μπορείτε να κάνετε και στο Δήμο

 


Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.