Σημαντική ανακοίνωση για τον παρόντα δικτυακό τόπο

Ο παρών δικτυακός τόπος σταμάτησε να ενημερώνεται μετά την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των δεδομένων του. Ο δικτυακός τόπος του Νέου Δήμου Χανίων που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών, Νέας Κυδωνίας, Θερίσου, Σούδας και Χανίων βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chania.gr.
Τηλέφωνο Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου 2821 3 43800

Συνδημότισσες και συνδημότες μου, η δέσμευση που έδωσε η παράταξη μας «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» πραγματώνεται στην έκδοση του απολογισμού του έργου μας.

Αποτελεί την εικόνα ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου δράσης με αφετηρία το 2007 και κατάληξη το 2010, ενός σχεδίου που περιέχει μελέτες, έργα και παρεμβάσεις προϋπολογισμού εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο Δήμο που εναρμονίζει την λειτουργικότητα με το σχεδιασμό και τη δημιουργικότητα .
Ως νέα Δημοτική Αρχή είχαμε ένα βασικό στόχο να εκπονήσουμε και να υλοποιήσουμε έργα που θα αλλάξουν το Δήμο μας και θα τον καταστήσουν πιο λειτουργικό και πιο ανθρώπινο, αυτό επιδιώξαμε από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας μας, και σήμερα είναι προφανές ότι ο στόχος μας πραγματοποιείται .

Πιστεύουμε ότι σεβαστήκαμε την εντολή που μας έδωσαν οι Δημότες μας πριν δύο περίπου χρόνια και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους .
Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της Χρυσοπηγής, ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου Αγίου Παντελεήμονα, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων στον οικισμό Μουρνιών, έργα οδοποιίας 2007-2008 προϋπολογισμού 820.000,00 ευρώ, έργα οδοποιίας 2008-2009 προϋπολογισμού 530.000 ευρώ, έχει προγραμματιστεί για δημοπράτηση το έργο «Βελτίωση αποκατάσταση δημοτικής οδοποιίας και δίκτυα υποδομών προϋπολογισμού 1.187.620€, είναι υπό σύνταξη η μελέτη υλοποίηση σχεδίου πόλης προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ η οποία εκτιμούμε ότι θα δημοπρατηθεί μέχρι τέλος του χρόνου, αντιπλημμυρικά έργα, έργα αποχέτευσης ακαθάρτων, μελέτες, οικοδομικά έργα (ΚΗΦΗ).

Ο Δήμος μας για πρώτη φορά, εκπονεί τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία του και υλοποιεί σημαντικά Ευρωπαϊκά προγράμματα, παράλληλα διασφαλίζει νέες θέσεις εργασίας.
Κύρια προτεραιότητα μας είναι οι νέοι αλλά και τα προγράμματα κοινωνικού περιεχομένου πολιτιστικής ανάπτυξης, αθλητικών δραστηριοτήτων, σε συνάρτηση με την προσπάθεια μας για περιβαλλοντική εξυγίανση μέσα από επιλεγμένες και στοχευμένες δράσεις που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι με συντονισμένες ενέργειες αλλάζουμε το Δήμο μας . Η επίτευξη των στόχων μας στο μεγαλύτερο βαθμό, τη χρονιά που πέρασε δημιούργησε ένα ιστορικό δεδομένο που συμβαίνει για πρώτη φορά στον Ελ. Βενιζέλου.

Με νέο σχέδιο και νέο όραμα, με πρωτοποριακές ιδέες και οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου μας χαράζουμε νέους ορίζοντες και προχωράμε, δίνοντας προτεραιότητα στις νέες γενιές που έρχονται. Όλοι μαζί οδηγούμε το Δήμο μας μπροστά, με την εμπιστοσύνη σας και την εκτίμηση σας.

Πιστεύουμε ότι σεβαστήκαμε την εντολή σας και κάθε μέρα προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σ αυτήν, καθ΄ όλην την διάρκεια της θητείας μας.  Προσπαθούμε με την δράση μας να εξασφαλίσουμε την στήριξη της Πολιτείας, της Περιφέρειας, της Νομαρχίας για την λύση σημαντικών προβλημάτων του Δήμου μας. Εκτιμούμε ότι σε μεγάλο βαθμό έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την στήριξη των φορέων αυτών.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς όλο το δυναμικό του Δήμου Ελ. Βενιζέλου, τους υπαλλήλους μας και τις υπηρεσίες αυτού, καθώς το έργο που έχει επιτελέσει ο Δήμος μας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής και των στελεχών του Δήμου όλων των υπηρεσιών .

Τελειώνοντας θέλω να πω ότι αισθάνομαι τυχερός διότι είμαι επικεφαλής μιας Ανεξάρτητης Δημοτικής Ομάδας, που αν και αποτελείται από στελέχη με διαφορετικές ιδεολογικές πεποιθήσεις καταφέρνουν να συνεργάζονται αρμονικά και να αποτελούν μια συμπαγή ομάδα.

Επιλογές

Φωτογραφίες

Copyright © 2009 Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την MSC AE.
Για την λειτουργεία της ιστοσελίδας χρησιμοποιείται Joomla! που είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.