Είσοδος      |     
Οικονομική υπηρεσία - Ταμείο

Τέλος παρεπιδημούντων - Δημοτικός Φόρος

Υπόχρεοι για το τέλος παρεπιδημούντων είναι όλες οι επιχειρήσεις ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων, επιπλωμένων διαμερισμάτων,camping και κάθε είδους τουριστικών καταλυμάτων. Το τέλος είναι 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων.

Υπόχρεοι για δημοτικό φόρο είναι όλες οι επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες έχουν καθίσματα η σκαμπώ ανεξάρτητα από τον αριθμό τους. Το τέλος είναι 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων εξαιρουμένων των κέντρων διασκέδασης στα οποία το τέλος ανέρχεται σε 5%.

Το τέλος παρεπιδημούντων όπως και ο δημοτικός φόρος αποδίδονται μέσα στις ίδιες προθεσμίες που ισχύουν και για τις περιοδικές δηλώσεις του Φ.Π.Α

Ο υπόχρεος πρέπει μέσα στις παραπάνω ημερομηνίες να προσκομίσει στο τμήμα Εσόδων του Δήμου Χανίων (Κυδωνίας 29 , ισόγειο) αντίγραφο της περιοδικής ή εκκαθαριστικής δήλωσης υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από το λογιστή της επιχείρησης.

Για επιχειρήσεις που έχουν μικτές δραστηριότητες (απαλλασόμενες) ή διατηρούν υποκαταστήματα σε άλλους Δήμους πρέπει να προσκομίσουν τα ανάλογα παραστατικά από το λογιστή τους.

Υπέυθυνος: Γεώργιος Κατράκης (Κυδωνίας 29 , ισόγειο) 28213 41756-8