Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Δελτία Τύπου - Πρόσφατα

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) από τον Δήμο Χανίων – Ξεκινούν τα έργα στο ανατολικό τμήμα της Πλατείας 1866

02.02.2024 | Ώρα δημοσίευσης: 12:02

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 05/02/2024 ξεκινούν οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) από τον Δήμο Χανίων, στο ανατολικό τμήμα της Πλατείας 1866 (Νέα Καταστήματα).

Στο πλαίσιο του έργου και καθ΄ όλη τη διάρκεια των εργασιών, θα ισχύσει καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και της διέλευσης στο σημείο, στην ανατολική οδό Πλ. 1866, από τη συμβολή της με την οδό Κυδωνίας έως και τη συμβολή με την οδό Χατζ. Γιάνναρη.

Οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Πλατεία 1866 συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς σύμφωνα με τον σχεδιασμό, καθώς το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση μιας μεγάλης περιοχής στον πυρήνα του εμπορικού κέντρου των Χανίων. Μετά την ανάπλαση των κάθετων οδών (Κόρακα, Κριάρη, Μυλωνογιάννη), οι εργασίες επεκτείνονται στην οδό Κορωναίου και πλέον στη διαμόρφωση της Πλατείας, στην ίδια αισθητική και λειτουργία.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων και η ανάδοχος εταιρεία δίνουν ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να δημιουργηθεί η μικρότερη δυνατή όχληση στους πολίτες και στα καταστήματα. Το έργο αφορά στη συνολική και λειτουργική ανάπλαση του δημόσιου χώρου και στη διασφάλιση της προσβασιμότητας σε όλο το εύρος αλλά και σε κάθε επίπεδο χρήσης του εμπορικού κέντρου.

Ζητείται η κατανόηση των συμπολιτών μας για την ενδεχόμενη όχληση, που μπορεί να προκληθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενώ εφιστάται η προσοχή των διερχόμενων οδηγών, ώστε να τηρούν τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύουν στο σημείο.

1