Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Υπηρεσίες προς τους Πολίτες

Καθαριότητα

28.09.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 10:09

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας είναι αρμόδια εκτός των άλλων για την εξασφάλιση της αποκομιδής και της μεταφοράς των απορριμμάτων, της χωριστής αποκομιδής και μεταφοράς των ανακυκλώσιμων υλικών, την εξασφάλιση της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων, καθώς και τη συντήρηση των οχημάτων του Δήμου.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Καζαντζάκη 82 Βαμβακόπουλο

Τ.Κ : 73135 Χανιά Κρήτης
Τηλέφωνο : 28213 41777 και στο  15240 με Δωρεάν τηλεφωνική χρέωση

FAX: 28213 41771
Ωράριο λειτουργίας : Δευτ.-Παρασκ. 7:30-15:00

 

για το τμήμα Διαχείρισης, Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων

Διεύθυνση: Περιοχή Σφαγείων 

Τ.Κ : 73135 Χανιά Κρήτης
Τηλέφωνο : 28213 41780

FAX: 28213 41779
Ωράριο λειτουργίας : Δευτ.-Παρασκ. 7:00-15:30

Αναλυτικά οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η καθαριότητα, η Δημόσια υγεία και η ποιότητα ζωής όσων ζουν, εργάζονται η επισκέπτονται τα Χανιά, αποτελούν προτεραιότητα για τον Δήμο Χανίων.

Για να πετύχουμε όμως σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζεται η συμμετοχή του καθενός από εμάς ξεχωριστά.

  • Χρειάζεται μια πιο υπεύθυνη στάση από όλους μας.
  • Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αξίζει η κοινή προσπάθεια όλων μας για μια καθαρή και όμορφη πόλη.

Αποτελεί χρέος όλων μας η δημιουργία συνθηκών βελτίωσης και διατήρησης της ποιότητας ζωής μέσα στην πόλη στην οποία ζούμε και κινούμαστε.

Διαχείριση Ογκωδών Αντικειμένων

Ογκώδη αντικείμενα θεωρούνται οι παλιές ηλεκτρικές συσκευές, παλιά έπιπλα, στρώματα, καλοπιστικά φυτά και πολλά άλλα τα οποία θεωρούνται ότι δεν έχουν καμιά χρησιμότητα.

Οι πολίτες οι οποίοι δεν χρειάζονται πλέον κάποια ογκώδη αντικείμενα οφείλουν να:

  • Έχουν συνεννοηθεί  αρχικά με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας στο  15240 ή στο 28213 41777  για τον καθορισμό της ημέρας περισυλλογής του ογκώδους αντικειμένου.
  • Να τοποθετούν τα ογκώδη έξω από το σπίτι τους, σε σημείο που να μην δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των πολιτών και των οχημάτων.
  • Να τοποθετούν τα ογκώδη τις βραδινές ώρες και ΟΧΙ κατά την διάρκεια της ημέρας για να μην δημιουργούν αντιαισθητικές εικόνες.
  • Απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών & κατεδαφίσεων ( μπάζα, τζάμια, είδη υγιεινής,κλπ ) δεν ανήκουν στην κατηγορία των ογκωδών αντικειμένων. Μεταφέρονται με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή του υπεύθυνου εργασιών σε ειδικούς χώρους υποδοχής μπαζών.  Δεν επιτρέπεται να τα τοποθετούν στο πεζοδρόμιο, το οδόστρωμα  ή άλλους κοινόχρηστους χώρους

Η περισυλλογή θα γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή από 06.00 έως 13.00

Για τους κατοίκους της πόλης (Δημοτική Ενότητα Χανίων) η αποκομιδή ογκωδών γίνεται από την ΔΕΔΙΣΑ κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας για τον προσδιορισμό της ημέρας και ώρας που θα περάσει το ειδικό αυτοκίνητο στο τηλέφωνο 28213 41777.

Αστικά Απορρίματα

(Από κατοικίες, καταστήματα, γραφεία)

Όλοι οι δημότες υποχρεούνται να γνωρίζουν το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων που ο Δήμος έχει καταρτίσει για τη γειτονιά τους. Την ημέρα διέλευσης του απορριμματοφόρου οφείλουν να έχουν συσκευασμένα τα απορρίμματά τους σε πλαστικούς ανθεκτικούς σάκους τους οποίους πρέπει πριν την ώρα διέλευσης του απορριμματοφόρου να έχουν τοποθετήσει μέσα στον κάδο μηχανικής αποκομιδής εκεί όπου υπάρχει, μπροστά από την πρόσοψη της κατοικίας τους, του γραφείου ή τους καταστήματός τους.

Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Χανίων (υπ.αριθμ.172/2015 του ΔΣ Χανίων)

 

Παρακαλούμε, επιλέξτε από την παρακάτω λίστα την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει. Αυτές είναι: