main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

20/1/2012, Απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας τύπου Α’, Β’ και Γ’ για το Δήμο Χανίων

Ο Δήμος Χανίων, ανταποκρινόμενος στις αλλαγές που προέκυψαν από την εφαρμογή του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) και στις νέες ρυθμίσεις για την επιβεβαίωση της διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων φορέων της περιόδου 2007-2013, απέκτησε Διαχειριστική Επάρκεια τύπου Γ’, ενώ επικαιροποίησε και τη ήδη υπάρχουσα Διαχειριστική επάρκεια τύπου Α'' και Β'', μετά την υποβολή σχετικού φακέλου στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στο έγγραφο επιβεβαίωσης της διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου Χανίων, που υπογράφει ο Περιφερειάρχης κ. Σ. Αρναουτάκης «ο Δήμος Χανίων ικανοποιεί ως δικαιούχος τις απαιτήσεις διαχειριστικής επάρκειας του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2007-2013 για την εκτέλεση πράξεων:

ü      Με τεχνικό αντικείμενο (δημόσια έργα υποδομής) και των τεχνικών μελετών τους, επιβεβαίωση τύπου Α,

ü      Χωρίς τεχνικό αντικείμενο (υπηρεσίες και προμήθειες), όπως έργα/ δράσεις προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού, δημιουργίας και εγκατάστασης συστημάτων πληροφορικής, προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού πληροφορικής, ανάθεσης υπηρεσιών συμβούλων και λοιπών υπηρεσιών που δεν σχετίζονται με την υλοποίηση τεχνικών έργων, κατάρτισης και συμβουλευτικής κ.α., επιβεβαίωση τύπου Β, και

ü      Εξειδικευμένες δράσεις ΕΚΤ, καθώς και λοιπές δράσεις, όπως προγράμματα αρχικής και συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, δομές φύλαξης και κοινωνικής φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης ανέργων, δράσεις στήριξης επιχειρηματιών, αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, εμπλουτισμός εκπαιδευτικού υλικού, ερευνητικά προγράμματα, δράσεις στον τομέα της υγείας, δράσεις για τη στήριξη μειονεκτούντων ατόμων, δράσεις εκσυγχρονισμού των δημοσίων υπηρεσιών κλπ., οι οποίες υλοποιούνται με ίδια μέσα (δράσεις επιχειρήσεων ΟΤΑ, ΜΚΟ κ.α.), επιβεβαίωση τύπου Γ».

 

Όσον αφορά τις υπηρεσιακές μονάδες του δικαιούχου για τις οποίες παρέχεται επιβεβαίωση επάρκειας, αυτές είναι οι Διευθύνσεις:

α) Τεχνικών Υπηρεσιών

β) Οικονομικών Υπηρεσιών

γ) Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού και

δ) Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής

 

Αντίστοιχα, βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας υλοποίησης πράξεων του ΕΣΠΑ για την ίδια περίοδο, έλαβε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή - για τις κατηγορίες πράξεων τύπου Α και Β - και η ΔΕΥΑΧ.

 

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων κ. Γαβριήλ Κουρής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και την ετοιμότητα του Δήμου Χανίων, σημειώνοντας πως «η Διαχειριστική Επάρκεια αποτελεί πολύτιμο εργαλείο αφού συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου ο Δήμος μας να είναι δικαιούχος σχεδιασμού και υλοποίησης έργων για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ» προσθέτοντας πως «ο Δήμος Χανίων διαθέτει πλέον την πιστοποιημένη ικανότητά να ανταποκριθεί ως δικαιούχος στην έγκαιρη, οικονομική και ποιοτική εκτέλεση χρηματοδοτούμενων έργων όλων των κατηγοριών, σύμφωνα με την αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και τις απαιτήσεις του Κοινοτικού και Εθνικού Δικαίου».

 

Άξιο αναφοράς είναι – σύμφωνα με τον κ. Κουρή - ότι «ο Δήμος Χανίων λαμβάνει για πρώτη φορά διαχειριστική επάρκεια τύπου Γ’, η οποία εφαρμόζεται για όλες τις συγχρηματοδοτούμενες πράξεις (συμβουλευτικής, δικτύωσης, δημοσιότητας - ευαισθητοποίησης ή άλλες κοινωνικές υποστηρικτικές δράσεις) ή εξειδικευμένες δράσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο» ενώ τέλος επισημαίνει ότι «όλες οι ενέργειες προετοιμασίας και υποβολής του φακέλου και των αιτήσεων για την απόκτηση της διαχειριστικής επάρκειας, έγιναν με ίδια μέσα, από το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Χανίων» .

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021