main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

17/5/2012, Στο Δήμο Χανίων η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης: Από τη Δευτέρα 21/5/2012 έως την Παρασκευή 1/6/2012

Στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της δημόσιας υγείας των πολιτών, και ενώ συνεχίζεται με επιτυχία η διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ Τεστ Παπανικολάου στον γυναικείο πληθυσμό του «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων, ξεκινά από τη Δευτέρα 21/5/2012 η εξέταση μαστογραφίας στις γυναίκες του Δήμου, που το επιθυμούν, έπειτα από τη συνεργασία του Δήμου Χανίων και ειδικότερα του Γραφείου Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Ειδικότερα, η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα βρίσκεται εντός των ορίων του «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων έως και την Παρασκευή 1/6/2012, ακολουθώντας το εξής πρόγραμμα επισκέψεων:

           Δευτέρα 21/5 έως και Πέμπτη 24/5: Νεώρια, Παλιό Λιμάνι (τηλ. επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής: Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, 28213 41696).

           Παρασκευή 25/5, Δευτέρα 28/5: Νέο Δημοτικό Κατάστημα Σούδας (τηλ. επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής: ΚΑΠΗ ΣΟΥΔΑΣ, 28213 41425).

           Τρίτη 29/5, Τετάρτη 30/5: Κουνουπιδιανά, (τηλ. επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής: ΚΑΠΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ, 28210 09030).

           Πέμπτη 31/5 και Παρασκευή 1/6: Δαράτσο (τηλ. επικοινωνίας για αιτήσεις συμμετοχής: ΚΑΠΗ ΔΑΡΑΤΣΟΥ, 28210 93225).

*Οι εξετάσεις θα διενεργούνται από τις 09.00 έως τις 14.00. Πληροφορίες, αιτήσεις συμμετοχής: Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, κα. Κορκίδη, 28213 41696).

Όπως γνωστοποιείται μάλιστα από το αρμόδιο Γραφείο του Δήμου Χανίων η επιλογή των γυναικών, που θα υποβληθούν σε εξέταση μαστογραφίας, θα γίνει από τις κοινωνικές δομές, που διαθέτει ο Δήμος, ενώ τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη είναι:

           Ηλικία: 40-70 ετών.

           Οικογενειακό ιστορικό, που αφορά κυρίως το μαστό.

           Αποκλείονται οι γυναίκες: α) που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή, β)μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών, γ) γυναίκες, που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Οι γυναίκες, που θα επιλεγούν, θα ειδοποιηθούν από το προσωπικό του Δήμου αναφορικά με την ημερομηνία της εξέτασης, ενώ είναι απαραίτητο εφόσον έχουν προηγούμενες εξετάσεις, που αφορούν το μαστό, να τις έχουν μαζί τους.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την έναρξη του προγράμματος: «Μέσω της διενέργειας δωρεάν εξέτασης μαστογραφίας δίνουμε προτεραιότητα στην εξέταση γυναικών με μειωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, λόγω γεωγραφικών, κοινωνικοοικονομικών και άλλων φραγμών. Καλώ, λοιπόν, όσες γυναίκες το επιθυμούν να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθώς είναι στο χέρι τους να προλάβουν, να μάθουν, να επωφεληθούν για το καλύτερο αγαθό: την υγεία τους».

 

 

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021