main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

30/4/13, Στο επίκεντρο της συνάντησης Σκουλάκη – Ελευσινιώτη: “παραχώρηση στρατοπέδου “Μαρκοπούλου” στο Δήμο, επισκεψιμότητα νησίδας Σούδας & επαναλειτουργία Πολεμικού Μουσείου”

Τον Δήμαρχο, Μανώλη Σκουλάκη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χανίων, σήμερα Τρίτη 30 Απριλίου 2013, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Ελευσινιώτης στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί σε στρατιωτικές μονάδες των Χανίων.

 Στο πλαίσιο της συνάντησής, ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε στον Υφυπουργό μια σειρά από θέματα με κυρίαρχο την παραχώρηση του στρατοπέδου “Μαρκοπούλου”, στον Δήμο Χανίων επιδίδοντας και σχετική επιστολή. Όπως ανέφερε ο Μ. Σκουλάκης «το εν λόγω στρατόπεδο, το οποίο βρίσκεται εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης των Χανίων (συνοικία Αγίου Ιωάννη), δεν εξυπηρετεί πλέον επιχειρησιακές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων την ίδια στιγμή που η πόλη των Χανίων - και ειδικότερα η συγκεκριμένη περιοχή - «ασφυκτιά» από την έλλειψη κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου». Το γεγονός αυτό - επισημαίνει - δημιουργεί επιτακτικά την ανάγκη να παραχωρηθεί επιτέλους η εν λόγω πολεοδομική έκταση - που σήμερα καταλαμβάνει το ανενεργό επιχειρησιακά στρατόπεδο - στο Δήμο Χανίων ούτως ώστε:

  • να υπάρξει αξιοποίηση της περιοχής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, με τη διαμόρφωση - δημιουργία κοινωφελών και κοινόχρηστων χώρων και λειτουργιών και

  • να επιτευχθεί η καλύτερη πολεοδομική λειτουργία και εξυπηρέτηση της περιοχής με την υπόλοιπη πόλη αλλά και η αισθητική αναβάθμιση αυτής.

Πέραν των ανωτέρω ο κ. Σκουλάκης έθεσε στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και τα εξής ζητήματα, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του και για τα οποία ο κ. Ελευσινιώτης επιφυλάχθηκε να απαντήσει:

  1. Την παραχώρηση της νησίδας της Σούδας στο Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να λειτουργήσει – σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων - ως επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος. Μέχρι να γίνει αυτό ο κ. Σκουλάκης ζήτησε να αυξηθούν οι ημέρες και οι ώρες επισκεψιμότητας της νησίδας, - τηρώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια του Ναυτικού Οχυρού - για να δοθεί πραγματικά η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να την επισκέπτονται ελεύθερα όποτε εκείνοι επιθυμούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας καθ όλη τη διάρκεια του έτους καθώς και να επιτραπεί η λειτουργία του αναψυκτηρίου.

  2. Την επαναλειτουργία του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, το οποίο σήμερα παραμένει κλειστό. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης «η μη λειτουργία του Μουσείου δεν είναι ευχάριστο γεγονός για την τοπική κοινωνία και την ελληνική ιστορία» προσθέτοντας ότι το Μουσείο διαθέτει σημαντικά εκθέματα και προσωπικές δωρεές πολιτών, εγγράφων, όπλων και άλλων αντικειμένων της εθνικής μας ιστορίας, ιδιαίτερα δε της Κρήτης, τα οποία πρέπει να είναι επισκέψιμα, ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά που εορτάζουμε τα 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα»

  3. Την παραχώρηση από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (1ο Τμήμα) ενός αγροτεμαχίου μη άρτιου και μη οικοδομήσιμου, εμβαδού 432 τ.μ. για την υλοποίηση διάνοιξης οδού από το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων μέχρι την Περιφερειακή Οδό Βλητέ (ΚΑΕΚ 501340 205150).

p1

p1

p3

#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 16/6/2021
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης, Λούλος Κεραμειών
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021