main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

15/11/2013, Νοέμβριος “Μήνας Εφηβείας”: Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων & τις εκδόσεις Πατάκη

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, με αφορμή την έκδοση του μυθιστορήματος μυστηρίου "Καιρός για Ήρωες" του συγγραφέα, Πολυχρόνη Κουτσάκη, καλεί τους Χανιώτες μαθητές στις τρεις εκδηλώσεις του Μήνα Εφηβείας. Η υπόθεση του συγκεκριμένου μυθιστορήματος διαδραματίζεται στα Χανιά και έχει ως βασικούς ήρωες εφήβους.

Η δράση “Μήνας Εφηβείας” ταξιδεύει για πρώτη φορά φέτος στην πόλη μας και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Ο μήνας Νοέμβριος για τις Εκδόσεις Πατάκη είναι ένας μήνας αφιερωμένος στους εφήβους, στους καθηγητές και τους γονείς τους, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, που αφορούν στην τέχνη και θεματικές ενότητες όπως: Λογοτεχνία, Κινηματογράφο, Θέατρο, Μουσική, Design, Φιλοσοφία, Ποίηση, Ψυχολογία, Λαϊκή παράδοση, κ.ά.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να έχουν οι έφηβοι τον πρώτο λόγο με την παρουσία τους, τις παρεμβάσεις και τη δράση τους.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων, τηλ. 28213-41662 ή το Τμήμα εκδηλώσεων Εκδόσεων Πατάκη, τηλ. 210.36.50.024.


1η Εκδήλωση
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, 9:30 π.μ. και Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, 9:30 π.μ.

Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, τηλ. 2812 3 41774. Εκδήλωση για μαθητές Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου.

Σεμινάρια Υπερμάθησης

Πολυχρόνης Κουτσάκης: Συγγραφέας, Επίκουρος Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Βασιλομανωλάκη Ο.Ε. (www.polygnosi.gr/seminars_inst.htm).
Οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα μικρό σεμινάριο εξάσκησης σε εφαρμογές της αποκλίνουσας σκέψης και των καπέλων της σκέψης, να παίξουν παιχνίδια μνήμης, να έρθουν σε πρώτη επαφή με την τεχνική ταχυανάγνωσης και θα πάρουν ερεθίσματα για το πώς να οργανώνουν τη μελέτη τους. Η εκδήλωση βασίζεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα γνωστικής επιτάχυνσης, που έχει σχεδιαστεί από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Βασιλομανωλάκη Ο.Ε.

 

2η Εκδήλωση
Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, 9:30 π.μ. και Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, 9:30 π.μ.

Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίω,. Εκδήλωση για μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου.
Πίσω από εφηβικές ταινίες, video clip, εικόνες και βιβλία: Τι;
Οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν τον συγγραφέα και επίκουρο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Πολυχρόνη Κουτσάκη και, με αφορμή ερεθίσματα που θα τους δώσει μέσα από ταινίες, video clip, εικόνες, βιβλία κ.ά., θα προσεγγίσουν με διαδραστικό τρόπο θέματα, που απασχολούν τους νέους σήμερα στις σχέσεις τους με τους άλλους, με το δικαίωμά τους στο όνειρο για ένα καλύτερο αύριο, το δικαίωμά τους στην έκφραση, κ.ά.

3η Εκδήλωση
Νοέμβριος 2013 - Ιανουάριος 2014
Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης κατακλύζονται από εφήβους! Για μια ολόκληρη μέρα, οι έφηβοι των Χανίων γίνονται ραδιοφωνικοί παραγωγοί και κάνουν πρόγραμμα για τους συνομηλίκους τους, δίνοντας τη σκυτάλη, όταν τελειώνουν το πρόγραμμά τους, στους "συναδέλφους τους" που θα βρίσκονται σε άλλο σταθμό. Μουσική, παιχνίδια, συζήτηση για θέματα που αφορούν τους εφήβους και άφθονη πλάκα από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του μέλλοντος.

Περισσότερες λεπτομέρειες γι'' αυτή την εκδήλωση θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες σε κάποια από τις δύο προηγούμενες εκδηλώσεις.

 

#Βιβλιοθήκες,#Εκδηλώσεις,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά