main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

29/8/2015, Με επιτυχία «άνοιξε» τις πύλες του ο Αγροτικός Αύγουστος στα Χανιά. Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση εγκαινίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 28/8/2015 τα εγκαίνια της 17ης Έκθεσης Κρητικών Προϊόντων «Αγροτικός Αύγουστος», στην Πλατεία 1866, καθώς πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου για στήριξη του θεσμού. 

«Από σήμερα έως και την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά από εδώ από την Πλατεία 1866, την οποία έχουμε ξεκινήσει να αναβαθμίζουμε, δίνοντας της νέα πνοή, οι συνδημότες μας αλλά και οι επισκέπτες του τόπου μας θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά με τα χρώματα και τα αρώματα, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

«Με κεντρικό μας θέμα: “Όταν η παράδοση πιστοποιείται”, με  καινοτόμο  τρόπο και κατευθύνσεις, προωθούμε φέτος τα κρητικά προϊόντα ποιότητας, όχι με ποσοτικά αλλά με ποιοτικά κριτήρια, προβάλλοντας αποκλειστικά τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα του τόπου μας, στηρίζοντας τους πιστοποιημένους Κρητικούς παραγωγούς, με άδεια παραγωγής και τυποποίησης», πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, μέσω της τυποποίησης, ώστε τα προϊόντα να μπορούν να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει, τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές.

 «Στηρίζουμε στην ουσία το θεσμό του “Αγροτικού Αυγούστου”, τη γιορτή της Κρητικής γης, το φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια έχει τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο», κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων.

Τη διοργάνωση, στα εγκαίνια της οποίας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της πόλης, χαιρέτισαν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Χ., Γιάννης Μαργαρώνης

Ο κύκλος δράσεων του Αγροτικού Αυγούστου περιλαμβάνει, πέραν της Έκθεσης, Βραδιά γευσιγνωσίας, ημερίδα με θέμα την Πιστοποίηση των Βιολογικών Προϊόντων, καθώς και Πολιτιστικές Βραδιές.

p1

p2

p3

p4

p4

p4

p4

p6

p3

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
«Η Θετική Πλευρά της Ζωής»: Προβολή ταινίας σήμερα, 3/12, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων