main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

21/12/2015 Συνεχίζει τη λειτουργία της η ΔΕΔΙΣΑ για τους επόμενους μήνες μετά από αίτημα του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα και της ΠΕΔ Κρήτης

Στη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, του υφυπουργού κ. Γιάννη Μπαλάφα του γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελου Καπετάνιου, του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, των αρμοδίων αντιπεριφερειαρχών κ. Καλογερή και Μανασάκη, Δημάρχων και Υπηρεσιακών παραγόντων από όλη την Κρήτη, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Κρήτης όπως έχει εγκριθεί από την περιφέρεια του νησιού.

 

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων  και πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ κ. Τάσος Βάμβουκας, τόνισε την ανάγκη επέκτασης του κυττάρου στην Κορακιά αλλά και την πρόοδο της διαδικασίας απαλλοτρίωσης των παρακείμενων οικοπέδων προκειμένου να συντελεστεί αυτή, ενώ απέσπασε την προφορική δέσμευση του παριστάμενου περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη ότι θα δρομολογήσουν από κοινού τις εξελίξεις, αναγνωρίζοντας την οριακή κατάσταση του κορεσμού των υφιστάμενων κυττάρων και την κρισιμότητα της κατάστασης. Με την τοποθέτηση και την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης συμφώνησε και ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής.

 

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε αίτημα για 12 μηνη παράταση του διαστήματος συγχώνευσης των τοπικών ΦΟΔΣΑ στον περιφερειακό, έτσι ώστε να αφομοιωθεί η νέα φιλοσοφία εθνικού σχεδιασμού ενώ υπερθεμάτισε για την αυτονομία και την αυτοτέλεια της ΔΕΔΙΣΑ που πηγάζει από τον αριθμό των έργων που έχει υλοποιήσει, την τεχνογνωσία που διαθέτουν τα στελέχη της, την βιωσιμότητα που προκύπτει από το μέγεθος της, επικαλούμενος μάλιστα και την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης.

 

Τελικά, ανακοινώθηκε από το γραμματέα συντονισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων κ. Καπετάνιο, η παράταση της συγχώνευσης των ΦΟΔΣΑ στον περιφερειακό για 5 μήνες, γεγονός που επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΔΙΣΑ για το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το θέμα της συμβατότητας του περιφερειακού σχεδιασμού, με τους στόχους του νέου εθνικού σχεδιασμού.Τα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων θα δίνουν έμφαση στην προδιαλογή στην πηγή του οργανικού υπολλείματος και στην χωροθέτηση των πράσινων σημείων όπως προβλέπει ο νέος εθνικός σχεδιασμός.

 

Τέλος παραμένει ισχυρό το αίτημα μετά από τις πιέσεις που ασκήθηκαν έτσι ώστε από 01/01/12016 η ΔΕΔΙΣΑ μεταξύ άλλων, να διατηρήσει την αυτονομία της και να συνεχίσει να προσφέρει στους Δήμους των Χανίων φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες και μετά την παρέλευση της παράτασης των 5 μηνών.

 

 

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων