main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

25/11/2015, Μήνυμα Δήμου Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχτεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας,  Εμμανουήλ Φραγκάκης, επισημαίνει ότι ο Δήμος Χανίων λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας,  στους χώρους του οποίου παρέχεται ασφαλής διαμονή και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους.

«Καλούμε τις γυναίκες θύματα βίας, που δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν Υπηρεσίες, στις οποίες μπορούν να αποταθούν και να μιλήσουν, να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων (Κυδωνίας 29 ,τηλέφωνα επικοινωνίας 2821341690-691-692, Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00-15:30) για παραπομπή στον Ξενώνα. Επίσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να καλέσουν την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 (αστική χρέωση) της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο, για υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής.

Τέλος, με αφορμή τη σημερινή μέρα παρουσιάζεται το φυλλάδιο – αφιέρωμα (http://issuu.com/municipalityofchania/docs/filadio/1?e=0) στις γυναίκες, που βρίσκουν καταφύγιο στον Ξενώνα μας. Ευελπιστούμε ότι το φυλλάδιο αυτό θα συμβάλλει στη δημιουργία διεξόδων από την καθημερινότητα και τις δυσκολίες, που βιώνουν οι γυναίκες και τα παιδιά, που υφίστανται βία», καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Φραγκάκης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (Fundamental Research Agency-FRA), μία στις τρεις γυναίκες της Ευρώπης έχει πέσει θύμα σωματικής ή και σεξουαλικής βίας, από την ηλικία των 15 ετών και άνω, σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Μιλώντας με αριθμούς, πρόκειται για 62 εκατομμύρια γυναίκες στην Ε.Ε., εκ των οποίων το 22% έχουν πέσει θύματα σωματικής ή/και σεξουαλικής βίας από τον σύντροφό τους. Εθνικές και ευρωπαϊκές έρευνες υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό νεαρών γυναικών, που έχουν πέσει θύματα ηλεκτρονικής παρενόχλησης αλλά και εμπορίας με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

 

p1

logo imageσυμβαίνει

«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων