main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

12/9/2016, Επισκέψεις Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα στην τελετή αγιασμού των σχολείων

 

Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας, δίνοντας τις ευχές του στους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, στους μαθητές καθώς και στους γονείς τους.

 

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών, το Δημοτικό Σχολείο Βαμβακοπούλου, το 6ο Γυμνάσιο Αμπεριάς και το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου.

 

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά ευχήθηκε ο κ. Βάμβουκας στους μαθητές προσθέτοντας:  «Ο Δήμος Χανίων με όσα μέσα διαθέτει έχει υποστηρίξει και φέτος τις σχολικές υποδομές και στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια γι' αυτό ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων κ. Ευτύχη Κονταξάκη, καθώς και τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ. Νικόλαο Βλαζάκη για την συμβολή τους.

 

Το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε στα Χανιά, είναι το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών υποδομών το οποίο εντοπίζεται έντονα στις περιοχές της Νέας Κυδωνίας και του Ακρωτηρίου. Γι' αυτό το λόγο όπως είναι γνωστό, υποστηρίζουμε από την πρώτη μέρα ως Δημοτική Αρχή την κατασκευή δέκα νέων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μεσω Σ.Δ.Ι.Τ, διότι βρισκόμαστε πολύ πίσω σ' αυτό το τομέα σε σχέση με άλλες περιοχές της Κρήτης. Το αίτημα μας αυτό υποβάλαμε εκ νέου πρόσφατα στον υπουργό κ. Σταθάκη, ο οποίος είναι και υπεύθυνος υπουργός για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και είμαστε βέβαιοι πως ο υπουργός θα ανταποκριθεί σ' αυτό το δίκαιο αίτημα του Δήμου Χανίων και σε αυτό ζητάμε και την συμπαράσταση όλης της σχολικής κοινότητας και όλων των δημοτών μας».

 

Στο περιθώριο της τελετής του Αγιασμού στα σχολεία που επισκέφθηκε, ο Δήμαρχος Χανίων είχε συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε συνεχιζόμενα προβλήματα ή προκειμένου να δει από κοντά έργα που έχουν γίνει βελτιώνοντας κατά πολύ την λειτουργικότητα και την καθημερινότητα των μελών της εκάστοτε σχολικής κοινότητας.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Βάμβουκας είδε την δωδέκατη αίθουσα στο Δημοτικό σχολείο Τσικαλαριών, έργο που έγινε φέτος το καλοκαίρι από τον Δήμο Χανίων και το οποίο ήταν πάγιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στην συνέχεια μετέβη στο Βαμβακόπουλο όπου όπως δήλωσε, το σχολείο προορίζεται για ενεργειακή αναβάθμιση.

Στο γυμνάσιο της Αμπεριάς ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι, πέρα από τις συντηρήσεις που γίνονται και αυτό ισχύει για τα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χανίων, θα τακτοποιηθούν οι πολεοδομικές παραβάσεις όπως και όπου αλλού χρειάζεται, από την διαδικασία της προγραμματικής σύμβασης που έχει γίνει με το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης, κάτι που θα επιτρέψει στην συνέχεια στα σχολεία να μπορέσουν να αναβαθμιστούν και να μπουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης.

Στο Λύκειο Ακρωτηρίου (Πολυκλαδικό), ο κ. Βάμβουκας μεταξύ άλλων επισκέφθηκε την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου προκειμένου να βρεθεί τρόπος βελτίωσης και ενίσχυσης της υπάρχουσας υποδομής και στη συνέχεια αξιοποίησης του χώρου ο οποίος προσφέρεται για πολλές χρήσεις.

 

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων