main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

21/12/2018, Δύο χρόνια λειτουργίας για το Νυχτερινό Καταφύγιο Αστέγων – Επίσκεψη Δημάρχου Χανίων στη δομή

Το Νυχτερινό Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου Χανίων επισκέφθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη συγκεκριμένη δομή, που συμπληρώνει δύο χρόνια διαρκούς λειτουργίας, ο κ. Βάμβουκας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε ζεστό κλίμα με τους φιλοξενούμενους, στους οποίους μοιράστηκαν και συμβολικά δώρα εν όψει των εορτών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει: “Συμπληρώθηκαν ήδη δύο χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Νυχτερινού Καταφυγίου Αστέγων του Δήμου μας. Στόχος μας εξ αρχής ήταν να δημιουργήσουμε μία δομή, που έλειπε από την πόλη μας και ήταν άκρως απαραίτητη για τους λιγότερο ευνοημένους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Οτιδήποτε μπορούμε να προσφέρουμε είτε ατομικά είτε συλλογικά σε αυτούς τους ανθρώπους, κυρίως αγάπη και ενδιαφέρον, μας το ανταποδίδουν πολλαπλάσια με τον τρόπο τους”.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος επισημαίνει: “Εδώ και δύο χρόνια συνάνθρωποι μας, που πριν διέμεναν στο δρόμο, βρίσκουν ένα χώρο ζεστό, ένα χώρο ανθρώπινο, ένα σημείο αναφοράς και πολλαπλής στήριξης. Η προσπάθεια αναβάθμισης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας συνεχίζεται και ο πήχης ανεβαίνει όλο και ψηλότερα. Το ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο και σωστά καταρτισμένο προσωπικό της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει, όπως έχει πράξει και μέχρι σήμερα. Τους ευχαριστώ θερμά, όπως επίσης ευχαριστώ και τους συνδημότες μας, που έχουν αγκαλιάσει και στηρίξει αυτή τη δομή”.

Επισημαίνεται ότι στο διάστημα της διετούς λειτουργίας του Νυχτερινού Καταφυγίου Αστέγων του Δήμου Χανίων φιλοξενήθηκαν σε αυτό περισσότεροι από 100 συνάνθρωποι μας, στους οποίους προσφέρθηκε διανυκτέρευση, διασύνδεση με άλλους φορείς, ιατρική περίθαλψη, ψυχολογική στήριξη, κοινωνικά επιδόματα, κ.α.

p1

p2

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά