main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

4/5/2018, Ευρεία σύσκεψη για την ευταξία στον Δήμο Χανίων

Ευρεία σύσκεψη, με θέμα την προετοιμασία και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας και άλλων θεμάτων στο Δήμο Χανίων εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 4/5/2018, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων Αντιδήμαρχοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Γεώργιος Λυμπινάκης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων, Δημοσθένης Μπουντουράκης, ο Διοικητής του 1ου Λιμενικού Τμήματος Χανίων, Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, Παναγιώτης Κλειδαράς, ο Πρόεδρος των κατοίκων Παλιάς Πόλης, Μάρκος Καραβιτάκης, εκπρόσωποι του Τμήματος Τροχαίας, του Ε.Β.Ε.Χ., κ.α.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων τόσο κεντρικά όσο και σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος σε όλο το εύρος του Δήμου, καθώς και φέτος αναμένεται στα Χανιά μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν στόχοι, που είναι εφικτοί και οι οποίοι θα εξασφαλίζουν την ευταξία στην πόλη εν όψει της θερινής περιόδου.

Προς αυτή την κατεύθυνση από τις αρχές Ιουνίου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αύξηση της αστυνόμευσης το ζήτημα των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων από τους κεντρικούς άξονες της πόλης, όπως είχε γίνει και κατά το παρελθόν.

Παράλληλα, τα τουριστικά λεωφορεία θα πρέπει να σταθμεύουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην οδό Ν. Φωκά καθώς και στη Ν. Χώρα, κοντά στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου.

Θα επαναδιατυπωθεί προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων το αίτημα της προσωρινής παραχώρησης της Δυτικής Τάφρου, κυρίως για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ θα αυξηθεί η παρουσία αστυνομικών και λιμενικών για την απομάκρυνση των πλανόδιων από την Παλιά Πόλη, και κυρίως από την οδό Χάληδων, ενώ θα ενταθεί η αστυνόμευση γύρω από τη Δημοτική Αγορά.

Απαιτείται πιο στενή συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, τονίζοντας ότι, παρά τις δυσκολίες, η πόλη χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση συνολικά και ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

p1

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά