main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/04/2021, Ψήφισμα Δ.Σ. Χανίων κατά της εκδήλωσης για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 21ης Απριλίου 2021, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 106 ομόφωνη Απόφαση, αναφορικά με την έκδοση ψηφίσματος κατά της εκδήλωσης της παραστρατιωτικής οργάνωσης «ευρωπαϊκή ένωση αλεξιπτωτιστών» για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, που κατέλαβαν την Κρήτη το 1941.

Στο συγκεκριμένο ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του στην ανακοίνωση-κάλεσμα της παραστρατιωτικής φιλοΝατοϊκής οργάνωσης «ευρωπαϊκή ένωση αλεξιπτωτιστών», που είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο και καλούσε σε «εκδηλώσεις τιμής» στην Κρήτη στις 17-22 Μάη, για τους αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ που κατέλαβαν την Κρήτη το 1941.

Παρά το ό,τι οι σχετικές εκδηλώσεις ουδέποτε έλαβαν χώρα, αλίμονο αν συνέβαινε και αυτό και μόνο το γεγονός ότι ανακοινώθηκε αποτελεί τεράστια προσβολή και επίδειξη απύθμενου θράσους απέναντι στα δεινά που υπέστη εκτός άλλων η χώρα μας, η Κρήτη και τα Χανιά.

 

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί πρόκληση απέναντι στον χανιώτικο και όλο τον κρητικό λαό που υπερασπίστηκε με το αίμα του την Κρήτη από τους Γερμανούς χιτλεροφασίστες τη συγκεκριμένη περίοδο. Είναι μια ακόμη ενέργεια που – εκτός των άλλων- εντάσσεται στην προσπάθεια ξαναγραψίματος της Ιστορίας, παρουσιάζοντας τους θύτες ως θύματα.

Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές αυτών των ενεργειών ότι δε θα τους περάσει. Ο κρητικός και ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Έχει γράψει με το αίμα του ανεξίτηλα την Ιστορία και τη δράση του ενάντια στο φασισμό και κανείς δεν πρόκειται να τη σβήσει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων δηλώνει απερίφραστα ότι θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια ενέργεια όπως την παραπάνω. Δηλώνουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι ανεπιθύμητες στον τόπο μας και δεν θα συναινέσουμε σε καμία άδεια για την διεξαγωγή τους. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα παραχαράκτη της Ιστορίας να μας προκαλεί μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Καλούμε το σύνολο της α/θμιων ΟΤΑ, τους μαζικούς φορείς και το λαό της Κρήτης να ορθώσουν φραγμό απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες. Να κάνουν καθαρό στον οποιονδήποτε ότι «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»!

logo imageσυμβαίνει

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Χανίων 2019 – 2023 - Δήμαρχος Χανίων: «Με μία συμμετοχική διαδικασία συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας»
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων