main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

28/04/2021, Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κατά του Νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 21ης Απριλίου 2021, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, έλαβε ομόφωνα την υπ΄ αριθμ. 107 Απόφαση, με την οποία εξέδωσε ψήφισμα κατά του Νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές.

Το ψήφισμα εκδόθηκε έπειτα από αίτημα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών Νομού Χανίων και έχει ως εξής:

 

- Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων τάσσεται στο πλευρό του Συλλόγου Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών Νομού Χανίων σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το εμπόριο και τις λαϊκές αγορές.

- Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις έχουν προκαλέσει την καθολική αντίδραση των εκπροσώπων του κλάδου σε όλα τα επίπεδα και συγκεκριμένα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων, των περιφερειακών Ομοσπονδιών αλλά και τοπικών Συλλόγων.

- Οι λαϊκές αγορές που λειτουργούν αδιατάρακτα από το 1929 απετέλεσαν και εξακολουθούν να αποτελούν το καταφύγιο των φτωχών και μικρομεσαίων νοικοκυριών.

- Υιοθετούμε τις σοβαρές ενστάσεις των εκπροσώπων του κλάδου και δηλώνουμε ότι οι ρυθμίσεις που προβλέπει το σχέδιο νόμου, μεταξύ των οποίων και η εξοργιστική ρύθμιση να παραδοθούν οι λαϊκές αγορές σε επιχειρηματικά συμφέροντα, μέσω σύστασης εμπορικών εταιρειών, μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους. Η θεσμοθέτηση μιας τέτοιας ρύθμισης θα εκτοπίσει στην ουσία τα φυσικά πρόσωπα που επί τόσα χρόνια ήταν οι μόνοι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

- Οι λαϊκές αγορές επιβάλλεται να εξακολουθήσουν να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνον με παραγωγούς-αγρότες αλλά και μικρούς εμπόρους που, κατά την διάρκεια όλων των χρόνων, προσέφεραν εξαιρετικά προϊόντα σε προσιτές τιμές στους καταναλωτές.

- Τέλος, προτείνουμε στο καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργείο, να δρομολογήσει, άμεσα, ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εκπροσώπους του κλάδου που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν το θεσμό των λαϊκών αγορών. Στο σχετικό διάλογο πρέπει να έχει ρόλο και λόγο και η τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β’ βαθμού.

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες σύμφωνα με το νόμο”.

 

#Αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων ,#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

logo imageσυμβαίνει

«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«εύμορφος πόλις»: Έκθεση Αρχειακού Υλικού στο ΚΑΜ, από 10 έως 28 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων