main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

01/10/2021, Εννέα παλέτες με τρόφιμα και είδη ανάγκης από τον Δήμο Χανίων για τους σεισμόπληκτους στο Ηράκλειο

Ξεκίνησε η μεγάλη αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Χανίων, για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων πολιτών της Π.Ε. Ηρακλείου. Μέσα από τη μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών των Χανίων, συγκεντρώθηκαν συνολικά εννέα (9) παλέτες με διάφορα είδη, τα οποία θα αποσταλούν κατά προτεραιότητα στους Δήμους Μινώα-Πεδιάδος και Αρχανών-Αστερουσίων.

Κατά τη συσκευασία και φόρτωση των ειδών προς αποστολή στις αποθήκες του Δήμου στη Ρεγγίνα, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, βρέθηκαν στο σημείο και επιθεώρησαν τη διαδικασία.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε πως: «Με πολύ μεγάλη συγκίνηση, είδαμε για ακόμη μία φορά τους πολίτες των Χανίων να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, που δέχτηκαν το ισχυρότατο χτύπημα από ένα φονικό σεισμό ο οποίος έχει αφήσει πολύ μεγάλες πληγές σε Δήμους του Ηρακλείου. Είμαστε λοιπόν εδώ να συνδράμουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, ώστε να βοηθήσουμε τις πληγείσες περιοχές να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατόν, τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε μάλιστα ότι είναι «ελπίδα όλων μας, η βοήθεια του κεντρικού κράτους να είναι τέτοια, ώστε να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις σε όλα όσα καλούνται και οι συνάδελφοι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και σύσσωμες κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής, να αντιμετωπίσουν».

Από τη μεριά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, σημείωσε ότι από τη συνολική συγκέντρωση των ειδών, η αποστολή θα γίνει στον Δήμο Μινώα-Πεδιάδος (7 παλέτες) και στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων (2 παλέτες), ενώ ευχαρίστησε όσους βοήθησαν.

«Θέλω πρωτίστως να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων για την υπεράνθρωποι προσπάθεια που κατέβαλλαν, καθώς υπάρχει αυξημένη πίεση και με την παραμονή των μεταναστών στον Καλαθά. Επίσης, τη μεταφορική εταιρία “Ακρωτήρι”, τον Σύλλογο οδηγών ταξί των Χανίων και τα Νερά Κρήτης, που έχουν προσφέρει πάρα πολλά πράγματα. Επίσης, να ενημερώσω ότι έχουν ενδιαφερθεί και οι ξενοδόχοι της πόλης να στείλουν βοήθεια, την οποία θα φροντίσουμε να υλοποιήσουμε σε δεύτερο χρόνο», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Ζερβουδάκη.

p1

p2

p3

#Κοινωνική Πολιτική,#Ανακοίνωση,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων