main contentSKIP_TO_MAIN_CONTENT}
top of page
\"random

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε κάθε περίοδο κρίσης, ένα τμήμα του πληθυσμού που πιέζεται κατεξοχήν είναι τα παιδιά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών οι οποίες δε μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όχι μόνο όσα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους, αλλά ούτε καν αυτά που απαιτούνται για τη σωστή διατροφή τους. Στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου φτάνουν πολλά αιτήματα για παροχή σχολικών ειδών, διδακτικής στήριξης μαθητών κάθε βαθμίδας, αλλά και βοήθειας ώστε να μην αναγκαστούν να διακόψουν την παρακολούθηση μαθημάτων ξένων γλωσσών. Αξιοποιήσαμε λοιπόν την προθυμία ορισμένων εκπαιδευτικών να προσφέρουν αμισθί διδακτική στήριξη σε μαθητές μετά το πέρας του ωραρίου τους, αλλά και τις πρωτοβουλίες κυρίως συνταξιούχων και αδιόριστων εκπαιδευτικών, σε συνεννόηση με την Κοινωνική Υπηρεσία, να κάνουν μαθήματα σε παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και σε άλλα προερχόμενα από οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, όμως τα προβλήματα παραμένουν και διογκώνονται.

Για να τα αντιμετωπίσουμε απευθυνθήκαμε στις σχολικές κοινότητες, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, την Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, τον Σύλλογο Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Χανίων και σε όσους πολίτες μπορούσαν να βοηθήσουν προσφέροντας και από το υστέρημά τους και πετύχαμε:

α) Να συγκεντρώσουμε ικανοποιητική ποσότητα σχολικών ειδών και ειδών ένδυσης και υπόδησης, τα οποία μοιράζουμε σε μαθητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες.

β) Να ιδρύσουμε μια νέα δομή, το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Χάρη σε αυτό έγινε εφικτό να παρακολουθούν για το σχολικό έτος 2012-2013 δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα και μαθήματα ξένων γλωσσών 124 παιδιά άπορων οικογενειών, τα οποία επέλεξε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Η εφαρμογή του προγράμματος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ξεκίνησε το Καλοκαίρι, με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις κι επεκτάθηκε για την υποστήριξη μαθητών και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι χάρη στην αρωγή και παροχή δωρεάν μαθημάτων της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης Ν. Χανίων και του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Χανίων επιχειρούμε να δώσουμε λύση σε δυο παραμέτρους του προβλήματος: αφενός να συμβάλλουμε στην παροχή των απαραίτητων εφοδίων στους μαθητές (κατανόηση της σχολικής ύλης και γνώση ξένων γλωσσών), που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και τη συνακόλουθη ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας και αφετέρου να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης για τους εκπαιδευτικούς και τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, για τους οποίους η διακοπή φοίτησης των παιδιών εντείνει τις οικονομικές δυσκολίες και αυξάνει την ανεργία.

 

Πληροφορίες:

Αθηνά Πετράκη,
Διευθύντρια
Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας,  Αθλητισμού και Πολιτισμού

  Τηλ. 28213 – 41690
 

 

 


23/7/2013, Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου για δεύτερη χρονιά

21/9/2012, Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των μαθητών που θα συμμετέχουν στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο»

17/9/2012, Κοινωνικό Φροντιστήριο εκμάθησης ξένων γλωσσών από τον Δήμο Χανίων: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων

14/9/2012, Κοινωνικό Φροντιστήριο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών

5/6/2012, Συνεχίζονται οι εγγραφές στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» : Για μαθητές Α’, Β’ και Γ’ τάξης Λυκείου

31/5/2012, Συνεχίζονται οι εγγραφές για το «Κοινωνικό Φροντιστήριο»

28/5/2012, Από τον Δήμο Χανίων: Κοινωνικό Φροντιστήριο

#Κοινωνική Πολιτική,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Παράσταση στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων: Στις 17/7/2019
Παιδική Παράσταση κλόουν στα Τσικαλαριά
Τακτική δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων: Στις 17/7/2019
Ξεκινά στα Χανιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 9”: Στις 15/7/2019
"ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2019" στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου χανίων
“Balance and Harmony Festival 2019”
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΑΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙ: ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
Θανάσης Λάλας «ΠΟΥΘΕ(Ε)ΝΑ ο ιδανικός τόπος για διακοπές» Ο «Κος Τίποτα» στη χώρα του «Πουθενά»: Από 1 - 24/7/2019 στο ΚΑΜ
Έναρξη εγγραφών για την Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Καλαθά του Δήμου Χανίων
Δήμος Χανίων: Διατίθενται οι πρώτες ειδικές κάρτες στο πλαίσιο του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ
Υποβολή εργασιών για τον τόμο “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Έως 20 Αυγούστου
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»