main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

07/05/2021, Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου

Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει, ότι και για το έτος 2021 ισχύει η κατά παρέκκλιση χορήγηση επιπλέον χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δικαιούνται κοινόχρηστο χώρο σύμφωνα με τις σχετικές κανονιστικές διατάξεις, αλλά και σε καταστήματα που με βάση αυτές δεν δικαιούνται, όπου αυτό είναι δυνατό.

Όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα χρήσης κοινόχρηστου χώρου οφείλουν να αιτηθούν στον Δήμο Χανίων τη χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα, υποβάλλοντας ηλεκτρονικό αίτημα μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις (https://www.chania.gr//e-yphresies/hlektronsunal/e-aitimata.html) που λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων.

Στην παραπάνω διαδρομή έχει προστεθεί το νέο αίτημα για την “Ανανέωση χορήγησης άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου- τραπεζοκαθίσματα”, για τις περιπτώσεις των επιχειρήσεων που επιθυμούν την ανανέωση της χορηγηθείσας άδειας του 2020 (όταν δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή που να επηρεάζει την άδεια παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου από τη χορηγηθείσα άδεια του 2020), όπου δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό.

Και στις δύο περιπτώσεις, η είσοδος στο σύστημα θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet και με απλά και σύντομα βήματα, οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν την “Χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου- τραπεζοκαθίσματα” και τη “Χορήγησης άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για εμπορεύματα” συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα πεδία κι επισυνάπτοντας ανά περίπτωση τα ορισθέντα δικαιολογητικά.

Οι επιχειρήσεις που δεν θα αιτηθούν παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, θα επωμιστούν τις προβλεπόμενες από τον νόμο συνέπειες.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου τόνισε πως: «Ο Δήμος Χανίων προχωρά στην συνολική μείωση κατά 50% των τελών κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση εμπορευμάτων ή τραπεζοκαθισμάτων και χορηγεί, όπου αυτό είναι δυνατόν κατά παρέκκλιση ατελώς, έως και το διπλάσιο χώρο για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων», ενώ παράλληλα υπογράμμισε: «Κατανοούμε την πολύ δύσκολη συγκυρία και έχουμε φροντίσει η καταβολή του τέλους κοινόχρηστων χώρων, για το σύνολο των αδειών, να γίνεται τμηματικά, καταβάλλοντας το 30% με την χορήγηση της άδειας και το υπόλοιπο ποσό σε δύο δόσεις».

#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#Απασχόληση/Επιχειρηματικότητα ,#Οικονομικά

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021